Založ si blog

Skapínajúci kôň

Podľa ministerstva zdravotníctva nedostatok liekov zhoršujú ľudia, ktorí ich škrečkujú doma, pre istotu.

Na konci prekliateho socializmu podobne postupovali straníci, ktorým sa všetko vymykalo z rúk. Zdá sa, že terajšie dočasne poverené skapínajúce kone musia začať kopať do iných, aby hanba z neodbornosti a neochoty pracovať bola rozdelená tak, aby im ešte ostala nejaká nádej úspešne sa dostať do košiara pri najbližších straníckych voľbách.

Podľa vyjadrenia ministerstva bolo zlikvidovaných za rok dvesto ton liečiv. Samozrejme, použité číslo bez ďalšieho členenia hrá kopajúcemu koňovi do karát. Takto vychádzajú štyri kilá na občana. Keby sa číslo rozdelilo na lieky vrátené občanmi, lieky vrátené zdravotníckymi zariadeniami, lieky s prekročenou lehotou spotreby alebo z iného dôvodu vyradené lekárňami, výsledok by bol určite iný a mal by väčšiu výpovednú hodnotu o skutočnom zdroji problémov. Neviem, či si aj straníci uvedomujú, že nikto nevie spraviť presný plán a vždy musia zostať nejaké nespotrebované lieky v zdravotníckych zariadeniach, ale aj v domácnostiach. Možno by ich v domácnostiach bolo menej, keby bola dostupná zdravotnícka starostlivosť a lieky vždy a všade. Prečo tak nie je, vedia najlepšie straníci, ktorí sa tvária, že túto krajinu riadia.

Voľakedy sa veľká časť liekov vyrábala aj doma. Teraz už pravdepodobne skoro všetky dovážame zo zahraničia. Samotné ministerstvo uvádza, že podnikatelia opätovne vyvážajú už dovezené lieky na trhy, kde ich môžu predať oveľa drahšie a zarobiť si bez toho, aby sa museli namáhať nejakým vývojom a výrobou liekov.

Aktuálne najviac chýbajú antibiotiká, lieky na tlmenie teploty a bolesti. Som prekvapený, že v dvadsiatom prvom storočí, za pomoci všade dostupnej výpočtovej techniky, nie sú zodpovedné orgány schopné zostaviť plán potreby liečiv a včas uzavrieť zmluvy na ich dodanie v čase pred ich očakávanou potrebou. Najviac som rozčarovaný z dôvodu, že to vedeli pracovití občania vykonať dávnejšie, aj len za pomoci papiera, pera a kalkulačky.

Už len straníci od našich západných susedov majú revolučnejšie myšlienky od našich, keď obviňujú občanov z vytvárania inflácie tým, že sú ochotní zaplatiť sto sedemdesiat korún v reštaurácii za vyprážaný syr. Poznajúc mojich priateľov spoza Moravy som presvedčený, že každý by si radšej kúpil vyprážaný syr lacnejšie, prípadne by ho prijal aj ako pozornosť štátu alebo podniku za nekresťanské zbíjanie.

A mne zostáva len naďalej snívať, že do štátnych funkcií budú zaraďovaní len občania ochotní a schopní odborne pracovať, nezávisle od straníckej alebo inej príslušnosti a nie neodborné, potenciálne skapínajúce kone.

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 229
Celková čítanosť: 797191x
Priemerná čítanosť článkov: 3481x

Autor blogu

Kategórie