Založ si blog

Päťtisíc mŕtvych

Odborár podľa mena s pôvodom z dediny pri Beluši vyhlásil, že ročne zbytočne zomieralo päťtisíc ľudí, pretože lekári im nemohli dať to, čo potrebovali.

Nestačím sa diviť, prečo takúto nehoráznu, hanebnú skutočnosť oznamuje odborár a ešte k tomu na verejnom zhromaždení.

Predpokladám, že v zdravotníctve by mali byť zavedené oficiálne postupy sledovania existujúcich nedostatkov v poskytovaní zdravotnej starostlivosti, aby sa mohli postupne vylúčiť. Vychádzajúc z tohto predpokladu a obyčajného logického myslenia, sa malo v minulosti ročne objaviť asi päťtisíc podaní vedúcich zdravotníckych zariadení, doplnených potrebnou analýzou nedostatkov a ich príčin, zaslaných na orgány oprávnené a povinné v týchto veciach konať. Mohol by to byť Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a tiež Ministerstvo zdravotníctva.

Alebo sa mýlim, a problémy funkčnosti zdravotníctva sa z profesionálnej zaujatosti, pohodlia a hanby zametajú pod koberec a vyťahujú sa len ako argument v boji za zvýšenie platov alebo na iné verejne nepriznávané účely?

Odborár sa pýta vlády, čo ide robiť, s tým, že odborári riešia počet odvrátiteľných úmrtí a nie platy. Že vraj, keby chceli len vyššie platy, už by tu neboli a zarábali by si inde.

S obrovským prekvapením počúvam, že odborárom zrazu nejde o platy, i keď to a podmienky výkonu práce by mali byť ich hlavnou oblasťou pôsobnosti.

Nechápem, prečo chcú nahrádzať činnosť vedúcich zamestnancov zdravotníckych zariadení a orgánov v zdravotníctve podľa zákonov oprávnených a povinných konať.

Nemám zdania, prečo na riešenie problémov zdravotníctva potrebujú psychicky terorizovať pacientov, ktorí sú už aj bez toho nešťastní po väčšine návštev zdravotníckeho zariadenia.

Alebo sa jedná aj o vlastnú reklamu niektorých osôb pred nejakými výberovými konaniami alebo voľbami? Uvidíme časom, ako slepý povedal.

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 229
Celková čítanosť: 796546x
Priemerná čítanosť článkov: 3478x

Autor blogu

Kategórie