Založ si blog

Modlitba

Tlačová správa: Stranícky predseda vláda vo svojich modlitbách prosí, aby Sedembolestná Panna Mária, patrónka Slovenska, neustále držala patronát nad Slovenskom a Slovákmi v ťažkých časoch a skúškach, ktoré zažívame.

Oceňujem, že niektorí straníci, zvolení menšinou oprávnených voličov, sa vedia modliť. Predseda vlády dvojkrížového trojkopčia ale asi nemá v pracovnej náplni nahrádzať svoju prácu modlitbou.

Snívam o tom, že vedúci orgánov verejnej správy, dosadení do funkcií dohodou straníkov, začnú odborne a hlavne nestranícky vykonávať svoje vlastné úlohy a nebudú sa spoliehať na žiadny ideologický patronát.

Snívam o tom, že budú mať pracovné povinnosti rozdelené tak, aby bol ich pracovný čas dostatočne využitý a aby nemali podmienky na prijímanie ďalších funkcií podľa straníckych potrieb.

Snívam o tom, že si uvedomia mieru inflácie, zamyslia sa nad jej príčinami, prehodnotia úlohy a činnosť regulačných orgánov.

Tiež rojčím o tom, že príslušné orgány si všimnú šírenie poplašných správ typu „… pretože si Jožko Mrkvička prdol“ hromadnými oznamovacími prostriedkami, vrátane „verejnoprávnych“, a namiesto poučovania verejnosti o potrebe rozlišovania nepravdivých správ od pravdivých urobili príslušné opatrenia na zabránenie šírenia nepravdivých informácií hromadnými oznamovacími prostriedkami, aj keby boli straníckeho pôvodu.

Žiaľ takýchto snov mám vďaka straníkom vykonávajúcim verejné funkcie, neuvedomujúcim si svoje úlohy a postavenie veľmi veľa. Zostáva mi len preto snívať o tom, že ich počet sa začne zmenšovať, buď tým, že straníci vo verejných funkciách začnú odborne a nestranícky pracovať, alebo sa nahradia nestraníckymi odborníkmi ochotnými pracovať.

Prvé kolo

25.03.2024

Máme ho za sebou, po podľa politológov nudnej predvolebnej kampani. Dokonca nikto z kandidátov, ani ten od koho sa to najviac očakávalo, nevytiahol žiadnu pecku. Jednoducho len bežný stranícky folklór dvojkrížového trojkopčia. Volebné miestnosti boli vybavené klasicky, papierovou jednorazovou urnou a papundeklovou španielskou stenou, aby voliči nemohli navzájom odpisovať, [...]

Štatistika

23.03.2024

Rozmýšľam nad štatistickými údajmi dvojkrížového trojkopčia za rok 2023. Počas roka vzniklo vyše 11 tisíc dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 265 osôb, ťažko sa zranilo 869. Údaje o škodách spôsobených dopravnými nehodami som žiaľ nenašiel. Vyše 12 tisíc osôb jazdilo preukázane pod vplyvom alkoholu. O tom, koľko vodičov nedodržuje obmedzenia rýchlosti a koľko [...]

Medveď

18.03.2024

Do Mikuláša sa zatúlal medveď. Deti dvadsiateho prvého storočia by povedali, že asi mal pokazenú navigáciu. Pritom pohyb divej zveri v obývaných zónach nie je vôbec výnimočný. V čase keď všetci pracovití ľudia odpočívajú v rámci prípravy na ďalší deň budovania demokratického kapitalizmu, obývané zóny ožívajú divou zverou, ktorá využije relatívny kľud na [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 221
Celková čítanosť: 741587x
Priemerná čítanosť článkov: 3356x

Autor blogu

Kategórie