Založ si blog

Snívanie

Snívanie o príjemných a pekných veciach či udalostiach poteší dušu. Najkrajšie je snívať o prvých láskach. Väčšinou však tieto sny zostanú nesplnené, vzhľadom na chýbajúce skúsenosti. Napriek tomu prvé lásky zostanú nezabudnuteľné.

Veľa rojkov sníva o zlepšení životných podmienok, keďže príslušné orgány nemajú vôľu počúvať hlas verejnosti. Obyčajne berú do úvahy len potreby svojich straníckych vedúcich a ich prisluhovačov.

Z mnohých rojkov spomeňme aspoň zopár.

Martin Luther King mladší sníval o spoločnosti bez rasizmu a vylučovania obyvateľov na základe rasovej príslušnosti. Za veľkou mlákou sa prijali sa prijali príslušné zákony na obmedzenie rasizmu. Tamojší rojkovia ale majú naďalej veľký priestor na snívanie o lepšej spoločnosti.

Václav Havel sníval o tom, že „Pravda a láska musí zvíťaziť nad lžou a nenávisťou“. V súčasnosti by sa jeho sen mohol rozšíriť aj o víťazstvo nad sebeckosťou a netoleranciou inakosti.

Snívanie pesničkárov dokáže osloviť mnohých. „Píseň neznámeho vojína“ Karla Kryla a „Šetři a buduj si“ Jaroslava Hutku zdobili vždy moje pracovisko. Vyvolávali zaujímavé reakcie vedúcich, nezávisle na ich straníckej príslušnosti.

Snívam, že stranícky minister dvojkrížového trojkopčia, ktorý má rozhodovať o zostreľovaní civilných lietadiel, ako to oznámil vo „verejnoprávnej“ televízii, si spomenie na Jozefa Švejka, rojka môjmu srdcu najbližšieho, a jeho vetu „Nestřílejte tady jsou lidi“.

Čo želať rojkom na záver? Nech môžu slobodne snívať o lepšej budúcnosti a nech si príslušné orgány všimnú aj ich názory a potreby.

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Dobojované

07.04.2024

Áno. Síce len dočasne, lebo vo verejnom priestore sa už vyškľabujú verní, ortodoxní straníci, túžiaci potešiť svojou múdrosťou a neomylnosťou aj európskych obyvateľov. Výsledok boja o prezidentské kreslo bol podľa očakávaní straníkov, ich prívržencov a parazitov využívajúcich potemkinovskú pseudodemokraciu. Podľa mojich skromných matematických znalostí, vyhral [...]

Martina Šimkovičová

Šimkovičová: Zákon o STaR je hotový, je plne v súlade s európskou legislatívou

16.04.2024 13:02

K pôvodnému návrhu zákona prišlo v rámci medzirezortného pripomienkového konania 327 pripomienok, z toho 42 hromadných.

Peter Pellegrini

Poslanci opäť zasadnú do lavíc. Na úvod schôdze zložia sľub náhradníci za Pellegriniho a Moška

16.04.2024 12:52

Pellegrinimu zanikol mandát poslanca po zvolení za prezidenta.

Tomáš Taraba

Taraba sa dohodol s KDH na zmene zákona, ktorý bude riešiť odstrel medveďa

16.04.2024 12:22

Legislatívny návrh je podľa ministra do veľkej časti stotožnený s tým, ako chcelo situáciu riešiť MŽP.

SR ÚV MZVEZ Fico Blanár rokovanie kontrola TK BAX

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59, aktualizované: 12:45

Toto nie je tá solidarita, o ktorej sme hovorili, povedal predseda vlády.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 778536x
Priemerná čítanosť článkov: 3430x

Autor blogu

Kategórie