Založ si blog

Odchod

Pani stranícka zdravotná ministerka oznámila svoj plánovaný odchod z vysnívanej funkcie.

Nedivím sa jej rozhodnutiu. V rezorte, kde každý účelovo klame, asi nie je možné nič rozumné vymyslieť.

Štátni zdravotníci neustále plačú nad nedostatkom financií. Pritom finančné skupiny považujú zdravotníctvo za zlatú baňu, do ktorej sa oplatí výhodne investovať.

Štátne zdravotníctvo plánuje neustále budovať nové nemocnice, pričom niektoré, nie veľmi staré, už teraz zívajú prázdnotou.

Nehovoriac už o personálnych problémoch. Ktovie kto by mal v nových nemocniciach pracovať, keď sa lekári a sestričky zo starých nemocníc neustále vyhrážajú výpoveďami. Výpovede však obyčajne len reklamne zbierajú odborári a komorári, nakoniec sa k zamestnávateľovi ani nedostanú.

Hromadné oznamovacie prostriedky trvale cepujú za každú maličkosť aktuálneho zdravotného ministra alebo ministerku, účelovo zabúdajúc, že každé zdravotné zariadenie má svoje vedenie, zodpovedné za jeho chod, a ktoré o skutočných problémoch mlčí ako voš pod chrastou.

Je to smutné a možno aj bezvýchodiskové.

Najsmutnejšie však je, že po oznámení plánovaného odchodu znechutenej pani ministerky sa okamžite našiel pán politológ z jednej považskej univerzity, aby verejnoprávne, neodborne skritizoval jej manažérske schopnosti.

Áno, v takzvanej demokracii je najvhodnejšie si do osoby, ktorá je v obrovských psychických problémoch súvisiacich s rozhodovaním o svojich možnostiach prispievania k rozvoju rezortu, si ešte poriadne kopnúť.

Škoda, že pán politológ sa nepozrel na problémy zdravotníctva a celej spoločnosti z pohľadu svojej odbornosti.

Pravdepodobne má strach z pravdivého politologického hodnotenia vývoja dvojkrížového trojkopčia. Nepodlízavé, nestranné, politologicky odborné hodnotenie by mu žiadni straníci neodpustili. Strach o vlastnú existenciu je určite silnejší ako hovoriť vecnú, mnohým neprijateľnú pravdu z pohľadu vlastnej odbornosti.

Skvosty prírody

04.10.2024

Zajac poľný Zajac poľný je ten väčší z u nás vo voľnej prírode žijúcich zajacov. Menší od neho je králik divý. Srsť zajaca poľného je väčšinou v rôznych odtieňoch hnedej. Na chrbte a hlave tmavších, až skoro čiernych, na nohách bledších, na bruchu a spodnej časti chvosta úplne bledých. Na hornej časti kratučkého chvosta má čiernu srsť. Má veľmi dlhé [...]

Pokánie neprekonateľného medveďobijcu

01.10.2024

Pán stranícky zástupca ľudu sa ospravedlnil všetkým ženám, ktorých sa jeho výrok zo živočíšnej ríše na pani stranícku zástupkyňu ľudu dotkol. Podľa jeho vlastného vyjadrenia sa však zdá, že trpí schizofréniou v pokročilom štádiu, keď jednak tvrdí, že bolo od neho neslušné tak sa vyjadrovať, zároveň je presvedčený, že nebol vulgárny. Výraz zo [...]

Sever

27.09.2024

Každý rozmýšľajúci človek vidí a uvedomuje si, že dvojkrížové trojkopčie smeruje do záhuby, alebo aspoň do trvalej agónie. Tak ako sa dvaja hrdí, arogantní straníci občanov neopýtali na ich názor na delenie bývalej spoločnej republiky, tak isto sa nevzdelaní stranícki diletanti nikdy nepýtali na názor občanov, ohľadne očakávanej organizácie riadenia krajiny. [...]

SR vláda rokovanie 12. BAX

Ku kritike Kotlára sa pridali aj ambulancie: Je to pseudoodborník na pandémiu

07.10.2024 18:08

Kto prevezme zodpovednosť za prípadné následky?, uvádza zväz.

Izrael / Palestína / Hamas /

Od Sydney až po Washington sa konali spomienkové zhromaždenia k výročiu útoku Hamasu na Izrael

07.10.2024 17:58

Ľudia trúchlili za obeťami konfliktu a vyzývali na slobodu pre rukojemníkov, ale aj mier na palestínskych územiach.

Martina Holečková

Holečková upozorňuje na volebný program Huliakovej partaje a apeluje na Hlas

07.10.2024 17:53

Politický subjekt vo svojom volebnom programe žiada vystúpenie Slovenska z Európskej únie a Severoatlantickej aliancie.

Hurikán Ian

Hurikán Milton dosiahol kategóriu 4, zrejme ohrozí Yucatán aj Floridu

07.10.2024 16:44

Pri Yucatáne môže dôjsť k zvýšeniu hladiny až o 1,5 metra

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 266
Celková čítanosť: 1094618x
Priemerná čítanosť článkov: 4115x

Autor blogu

Kategórie