Založ si blog

Dobojované

Áno. Síce len dočasne, lebo vo verejnom priestore sa už vyškľabujú verní, ortodoxní straníci, túžiaci potešiť svojou múdrosťou a neomylnosťou aj európskych obyvateľov.

Výsledok boja o prezidentské kreslo bol podľa očakávaní straníkov, ich prívržencov a parazitov využívajúcich potemkinovskú pseudodemokraciu.

Podľa mojich skromných matematických znalostí, vyhral straník, hrdiaci sa straníckou príslušnosťou, so ziskom 32,47 % hlasov oprávnených voličov. Druhý sa umiestnil občiansky sa tváriaci stranícky prívrženec so ziskom 28,65 % hlasov oprávnených voličov.

38,86 % oprávnených voličov poslušne neasistovalo pri smutnom straníckom divadle, buď z nejakých im dôležitých dôvodov, ale dúfam, že aj z neochoty prispievať svojim dielom k predstieranej straníckej demokracii.

Tak sa to robí, do psej matere, povedal predseda súčasnej najstraníckejšej strany víťazovi volieb. Nie som natoľko zvedavý na stranícke postupy, aby som sa pýtal, ako sa to robí do psej matere.

Jedno je však isté, že stranícky totalitná, predstieraná demokracia dosiahla vrchol svojich terajších možností. Vytvorili sa ďalšie príležitosti obmedzovania práv a slobôd nestraníckych a straníkom poslušne neprikyvujúcich občanov. Nasledujúce obdobie bude skúškou pre mnohých, ale treba veriť, že po pochmúrnom daždivom období doteraz ešte vždy zasvietilo slnko.

Skvosty prírody

15.05.2024

Chochlačka vrkočatá Kačicovitý vodný vták, menší ako všeobecne známa kačica divá. Samček je čierno operený na hrudi, hlave a chrbte, s rôznofarebnými kovovými odleskami v oblasti hlavy a krku. Boky a brucho má biele. Samička je operená hnedo, na hrudi, hlave a chrbte tmavšie, na bokoch a bruchu bledšie. Samček aj samička majú sivý zobák s čiernou špicou, výrazné [...]

Márne ilúzie Honťana

10.05.2024

Narodil sa ako jedno zo štyroch detí sluhu miestneho pána grófa. Dovolili mu ukončiť ľudovú školu, potom musel začať pomáhať kŕmiť hladné rodinné krky. Mohol len snívať o nejakom ďalšom štúdiu. Pán gróf nikdy neodmenil svojich sluhov tak štedro, aby ich deti sa mohli vymaniť spod jeho vplyvu, a nestali sa jeho ďalšími sluhami. V čase jeho mladosti začali duť nové [...]

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

fiala

Vo Fialovej vláde nastala už ôsma zmena: kabinet má nového ministra pre vedu

16.05.2024 12:01

Nového ministra Mareka Ženíška na Pražskom hrade do funkcie vymenoval český prezident Petr Pavel.

Príchod predstaviteľov Smeru na Bezpečnostnú radu.

Začala sa Bezpečnostná rada štátu, prišiel Pellegrini aj Čaputová. Fica by mal zastúpiť Kaliňák, Saková si zastala ochrankárov

16.05.2024 11:43, aktualizované: 11:51

Nateraz sa zdá, že premiérov stav je po päť hodinovej operácii brušnej dutiny stabilizovaný. Fica však má čakať ďalšia operácia - bedrového kĺbu.

pásmo gazy, výbuch, izrael

Hizballáh tvrdí, že vypálil viac ako 60 rakiet na územie Izraela

16.05.2024 11:40

Išlo údajne o reakciu na nočné letecké útoky izraelskej armády.

Čaputová, Pellegrini

Čaputová a Pellegrini vyzvali spoločne na upokojenie situácie a do paláca si volajú lídrov strán

16.05.2024 11:34, aktualizované: 11:59

Prezidentka a novozvolený prezident sa stretli v Prezidentskom paláci, kde prebrali situáciu po atentáte na premiéra Roberta Fica.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 235
Celková čítanosť: 845482x
Priemerná čítanosť článkov: 3598x

Autor blogu

Kategórie