Založ si blog

Štatistika

Rozmýšľam nad štatistickými údajmi dvojkrížového trojkopčia za rok 2023.

Počas roka vzniklo vyše 11 tisíc dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 265 osôb, ťažko sa zranilo 869.

Údaje o škodách spôsobených dopravnými nehodami som žiaľ nenašiel.

Vyše 12 tisíc osôb jazdilo preukázane pod vplyvom alkoholu.

O tom, koľko vodičov nedodržuje obmedzenia rýchlosti a koľko ich nedodržuje zákonné pravidlá týkajúce sa jazdy cez železničné priecestie, ohrozujúc nielen seba, ale aj množstvo iných ľudí, si každý môže spraviť vlastný obraz na základe svojich skúseností.

Štatistika tiež hovorí, že v roku 2023 bolo 12 stretnutí s medveďom s následkom ublíženia na zdraví.

Vychádzajúc z vyššie uvedených čísiel nechápem, komu a načo slúži antimedvedia hystéria, ktorej následkom je vyhlásenie mimoriadnej situácie na väčšine územia krajiny.

Nezaslúžili by si skôr patričnú a častejšiu pozornosť pyšní, arogantní, nenapraviteľní vodiči?

Márne čakám aj nejakú správu o tom, či si pomáhači a chrániči vôbec všimli narcistického, mikulášskeho vodiča, naháňajúceho nešťastného medveďa po meste z bezpečia svojej smradľavej plechovky, čo veľmi pravdepodobne výrazne prispelo k nešťastným udalostiam.

Márne ilúzie Honťana

10.05.2024

Narodil sa ako jedno zo štyroch detí sluhu miestneho pána grófa. Dovolili mu ukončiť ľudovú školu, potom musel začať pomáhať kŕmiť hladné rodinné krky. Mohol len snívať o nejakom ďalšom štúdiu. Pán gróf nikdy neodmenil svojich sluhov tak štedro, aby ich deti sa mohli vymaniť spod jeho vplyvu, a nestali sa jeho ďalšími sluhami. V čase jeho mladosti začali duť nové [...]

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Severná Kórea, raketomet, KĽDR

KĽDR má nový salvový raketomet, Kim dozeral na ostrý test

11.05.2024 07:52

Severná Kórea vybaví svoju armádu od tohto roka novým salvovým raketometom kalibru 240 milimetrov, uviedli tamojšie štátne médiá.

vojna na Ukrajine, Ľvov, drony

ONLINE: Smer Charkov? Rusi otvorili nový front

11.05.2024 07:30

Rusko zrejme otvorilo nový front vo vojne, ktorá trvá už viac ako dva roky. Ukrajinské velenie neverí, že Rusi majú sily na dobytie Charkova.

vakcína koronavírus očkovanie

WHO: Globálnu pandemickú dohodu sa nepodarilo uzavrieť, rokovania ale pokračujú

11.05.2024 06:52

Cieľom rokovaní je dosiahnuť dohodu do výročného zhromaždenia WHO, ktoré sa začne 27. mája.

EÚ / Európska únia /

Traja európski prezidenti vyzvali voličov na ochranu spoločných európskych hodnôt

11.05.2024 06:47

Prezidenti Nemecka, Rakúska a Talianska v spoločnom článku vyzvali voličov na ochranu spoločných hodnôt v júnových voľbách do Európskeho parlamentu.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 234
Celková čítanosť: 834887x
Priemerná čítanosť článkov: 3568x

Autor blogu

Kategórie