Založ si blog

Darček

Pred blížiacimi sa sviatkami pán direktor zavolal vedúceho oddelenia na pohovor. Vedúci sa potešil, možno budú nejaké odmeny, alebo aspoň spoločné posedenie na priaznivý rozvoj kolektívu.

Žiaľ pán direktor sa tváril akoby jedol kyslú kapustu. To neveštilo nič dobré. Pán direktor oznámil pridelenie nového zamestnanca na neobsadenú funkciu, čo by nemusela byť zlá novina, zároveň však dodal, že sa jedná o syna matraca straníckeho ministra, ktorý si k robote, podobnej tej v náplni činnosti oddelenia doteraz ani nepričuchol, jedinou jeho možnou výhodou je znalosť jedného cudzieho jazyka. Jeho neprispôsobivosť kolektívu a tulenia nemoc ho však predbehli na míle.

Pán direktor tiež oznámil, že nepredpokladá, žiadny príspevok od nového zamestnanca k činnosti oddelenia, a určite nebude posudzovať činnosť vedúceho oddelenia cez nečinnosť nového zamestnanca.

Vedúci oddelenia sa napriek tomu snažil aktivizovať prírastok kolektívu využitím jeho prekladateľských schopností. Zhruba za rok spoločnej existencie na oddelení od neho vymámil preklady troch dokumentov. Pričom preklad niekoľkých stránok prvého dokumentu mu trval aspoň mesiac a s každým novým sa čas vykonania prekladu badateľne predlžoval. Pre neznalosť odbornej problematiky však všetky preklady musel vedúci znovu podrobne prehodnocovať, rozširujúc si tak vlastné pracovné zaťaženie.

Ostatným zamestnancom vedúci otvorene vysvetlil chránené postavenie nového zamestnanca, čo prijali dosť odmietavo, lebo museli vykonávať aj prácu za funkciu obsadenú straníckym, laickým zaparkovancom.

Prišelec využíval veľkú časť svojho pracovného času na propagáciu svojho šľachtického pôvodu, oznamovanie svojich obrovských úspechov v riadení svojej virtuálnej firmy, strihaním pások imaginárnych dcérskych podnikov na ďalekom východe, na snorenie po všetkých kanceláriách v ktorých ho ešte nepoznali, a z ktorých ho ešte nevyhnali, s účelom len jemu známym, tiež na snívanie o kúpe výnimočného fára v zlatej metalíze.

Kolegom z oddelenia sa popýšil aj vlastníctvom pištole, i keď piktogram pri vchode do budovy všetkým zakazoval vstupovať s takými krámami. Našťastie jedno pyšné predstavenie, bez očakávaného obdivu a závisti kolegov, uspokojilo jeho chúťky vyniknúť v tejto oblasti.

Zlý sen vedúceho oddelenia trval do výmeny straníckeho ministra. Po nej sa spustila lavína výmeny všetkých stranou nominovaných vedúcich zamestnancov, vrátane pána direktora. Nový, reštrukturalizačnou aktivitou hýriaci riaditeľ si vybojoval presun oddelenia na iný útvar podniku. Našťastie jednou z podmienok uskutočnenia organizačnej zmeny bolo ponechanie pacienta, ako straníckeho zaparkovanca s obľubou spomínali jeho kolegovia, na pôvodnom útvare. A vedúci oddelenia si potom mohol v relatívnom kľude užiť pozitívny vplyv zbavenia sa neočakávaného straníckeho environmentálneho zaťaženia.

Skvosty prírody

16.09.2024

Holub hrivnák Najväčší z holubov vyskytujúcich sa v našej krajine. Perie má v rôznych odtieňoch sivej. Na hlave a krku bledosivé s modrastým nádychom, na chrbte, chvoste a vnútornej časti krídiel bledosivé, s tmavosivým ukončením chvosta. Na vonkajšej časti krídiel tmavšie sivé a v strede krídiel skoro biele. Na hrudi sivé s červenkastým odtieňom, postupne [...]

Čím to je?

12.09.2024

Dvojtýždňovú letnú dovolenku sme sa rozhodli stráviť v juhovýchodnej časti krajiny našich južných susedov. Neoľutovali sme, nakoniec vysvitlo, že dva týždne boli aj málo. Akurát tohoročné nerušené teploty nad tridsaťpäť trochu znepríjemňovali pobyt, čo sa však dalo kompenzovať viacerými návštevami kúpeľov, ako bol pôvodný úmysel. Aj u našich južných [...]

Voda, víno a SNP

08.09.2024

Na nedávnej oslave SNP stranícki rečníci súťažili kto vysloví krajšie slová o túžbe po mieri a zaslúženom živote občanov v mieri. Krásne a určite mnohými vysnívané veľkolepé predstavy. Akurát krásne slová straníckych rečníkov neskôr vyzneli ako mlátenie prázdnej slamy, či povestné nadmerné pitie vína namiesto kázanej vody, keď po nich nasledovala pyšná [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 260
Celková čítanosť: 1056356x
Priemerná čítanosť článkov: 4063x

Autor blogu

Kategórie