Založ si blog

Právny štát?

Opozičné stádo straníckeho košiara, nezmieriteľne nespokojné s výsledkom pseudodemokratických straníckych volieb, využíva každú možnosť očierňovania koaličného stáda a vlastného ospevovania tak, ako je to tradične obvyklé v straníckej kultúre dvojkrížového trojkopčia. Nehanbia sa ani kadiť do vlastného hniezda, vyplakávajúc európskym straníkom o ohrození akéhosi právneho štátu, organizujúc protestné zhromaždenia neinformovaných občanov.

Hľadajúc pôvod a význam pojmu právny štát som dospel k tomu, že Európska únia považuje za jednu zo svojich základných hodnôt pravidlá práva, nie akýsi právny štát, logicky, keďže Únia nie je štátom. Akurát straníci niektorých členských štátov si v rozpore s podstatou pôvodného pojmu prispôsobili jeho preklad svojim predstavám pravdepodobne tak, aby ho opäť v rozpore s jeho podstatou, v prípade potreby využili vo svoj stranícky prospech.

Suma sumárum, pokiaľ v dvojkrížovom trojkopčí existujú odchýlky vnútroštátneho práva od európskych pravidiel práva, mohli byť spôsobené len straníkmi, ktorí už nejakú dobu majú výlučnú možnosť právo schvaľovať.

Namiesto vyplakávania u európskych straníkov a organizovania nezmyselných protestných zhromaždení, by si mali všetci straníci v košiari nezávisle od príslušnosti do jedného alebo druhého stáda sypať popol na vlastnú hlavu, vyhrnúť rukávy a začať usilovne spoločne pracovať, na čo vlastne boli aj zvolení. Mali by z vnútroštátneho práva odstrániť všetky účelové ustanovenia, slúžiace len aktuálnym koaličným straníckym vyvolencom, nezávisle od toho, ktorí straníci v minulosti také ustanovenia presadili.

K tomu by však bola nevyhnutne potrebná zmena nenávistnej koalično-opozičnej straníckej kultúry, jej prispôsobenie mimo iného aj európskym pravidlám práva. Potrebovalo by to aj určitú dávku sebareflexie a zapretie bigotného, straníckeho, koalično-opozičného prístupu. Nie je asi normálne, keď kresťanský straník verejne vyhlási, že koaličný návrh sa im celkom pozdáva, ale musia splniť v prvom rade očakávania opozičného stáda, a hlasovať proti.

Šípková Ruženka z pionierskeho paláca bude mať pravdepodobne ešte jednu možnosť zhodnotiť stav dvojkrížového trojkopčia. Som zvedavý, či nájde v sebe potrebný kus odvahy a začne nazývať politický a spoločenský chaos, neporiadok a marazmus pravým menom a či sa odváži pomenovať aj ich pôvodcu, diktatúru viacerých nekultúrnych, sebeckých politických strán, separujúcich sa na koaličné a opozičné, len podľa vlastných straníckych cieľov, bez absolútneho záujmu o stav, rozvoj a smerovanie krajiny a spoločnosti.

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Izrael / Obrnené vozidlo / Pásmo Gazy /

Desiatky europoslancov žiadajú sankcie proti Izraelu, chcú zvolať mimoriadny summit

09.05.2024 12:25

Vyzývame, aby ste čo najskôr zvolali zasadnutie, na ktorom by sa prediskutujú dôsledky invázie a uvalili sankcie proti Izraelu," píše sa v otvorenom liste.

dieťa, lekár, pediater, zdravotná starostlivosť

Dolinková: O príspevok na ambulanciu požiadalo 66 lekárov, úspešných bolo 47

09.05.2024 12:22

Žiadatelia sa môžu uchádzať o príspevok až do výšky 80 000 eur. Celkovo je na výzvu vyčlenených vyše deväť miliónov eur.

Nôž

Agresor v bratislavskej električke ohrozoval cestujúcich nožom

09.05.2024 11:44

Vyšetrovateľ obvinil 48-ročného muža.

Irán / Izrael / americká civilizácia / zánik / Chameneí /

Zmeníme doktrínu, vyrobíme atómovú bombu, ak nás ohrozí Izrael, varuje Irán

09.05.2024 11:35

Jadrový program Iránu je dlho spornou témou, a viedol k mnohým sankciám.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 233
Celková čítanosť: 829843x
Priemerná čítanosť článkov: 3562x

Autor blogu

Kategórie