Založ si blog

Správca?

Jeden by si myslel, že v časoch existujúcej armády nezamestnaných si ľudia, ktorí by mali vykonávať prácu správcu hocičoho nachádzajúceho sa vo verejnom priestore si dajú záležať, aby o svoju prácu neprišli.

Každodenný život presviedča vnímajúcich občanov, že to asi nie je tak. Inak by sa neobjavovali dosť často správy o padaní stĺpov elektrického vedenia, verejného osvetlenia, mostov, schodov a rôznych iných svojim technickým stavom verejnosť ohrozujúcich zariadení.

Je smutné, že po zverejnení takýchto správ sa nikdy neozve žiadny nadriadený správcu s príslušnou odmenou zodpovedným osobám za zanedbanie vykonania preventívnych činností správcu zariadenia, a tým spôsobené verejné ohrozenie občanov.

Buď osoby vykonávajúce činnosti správcu v nových podmienkach nemajú ani poňatia, čo by správa zariadení vo verejnom priestore mala obnášať, alebo kávičkujúc a fajčiac v pohodlí kancelárie len prekladajú dokumenty z jedného konca stola na druhý a modlia sa, aby ten spravovaný krám ešte chvíľu postál, a aby nikoho nenapadlo po jeho neželanom páde sa pýtať, kto za to okrem počasia môže.

A prežitiachtivým občanom ostáva len viera vo vlastnú laickú schopnosť odhaliť pohľadom ohrozujúce zariadenia v miestach svojho pohybu, a z ďaleka ich obchádzať. Žiaľ priestoru na obchádzanie ohrozujúcich zariadení pri takejto správe bude stále menej a menej.

Pár správ

18.05.2024

Dve správy z tej istej spravodajskej relácie verejnoprávnej televízie: Novovzniknuté ministerstvo športu a cestovania sa po siahodlhom, neúspešnom hľadaní priestorov pre svoju činnosť stane nájomníkom súkromnej investičnej spoločnosti. Vraj dvojkrížové trojkopčie nemá k dispozícii žiadne vhodné priestory, kam by sa mohlo uchýliť. Verejnoprávna televízia údajne už [...]

Skvosty prírody

15.05.2024

Chochlačka vrkočatá Kačicovitý vodný vták, menší ako všeobecne známa kačica divá. Samček je čierno operený na hrudi, hlave a chrbte, s rôznofarebnými kovovými odleskami v oblasti hlavy a krku. Boky a brucho má biele. Samička je operená hnedo, na hrudi, hlave a chrbte tmavšie, na bokoch a bruchu bledšie. Samček aj samička majú sivý zobák s čiernou špicou, výrazné [...]

Márne ilúzie Honťana

10.05.2024

Narodil sa ako jedno zo štyroch detí sluhu miestneho pána grófa. Dovolili mu ukončiť ľudovú školu, potom musel začať pomáhať kŕmiť hladné rodinné krky. Mohol len snívať o nejakom ďalšom štúdiu. Pán gróf nikdy neodmenil svojich sluhov tak štedro, aby ich deti sa mohli vymaniť spod jeho vplyvu, a nestali sa jeho ďalšími sluhami. V čase jeho mladosti začali duť nové [...]

Rooseveltova nemocnica, Banská Bystrica

Rooseveltova nemocnica podpísala zmluvu so zhotoviteľom novej nemocnice

20.05.2024 13:06

Hrubá stavba nemocnice má byť hotová v roku 2026, bude financovaná z plánu obnovy.

nehoda kamión diaľnica

Na diaľnici D1 v smere do Bratislavy sa v priekope prevrátil kamión

20.05.2024 12:20

Došlo k zídeniu kamióna prevážajúceho drevo mimo vozovky.

atentát Banská Bystrica Fico nemocnica polícia

Stav premiéra Fica je stabilizovaný, klinicky sa zlepšuje

20.05.2024 11:27, aktualizované: 13:10

Predseda vlády komunikuje a naďalej zostáva v nemocnici v Banskej Bystrici.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 236
Celková čítanosť: 855085x
Priemerná čítanosť článkov: 3623x

Autor blogu

Kategórie