Založ si blog

Úspešné voľby

Pakovská džamahírija má za sebou opäť úspešné voľby. Samozrejme, ako sa očakávalo, vyhrali ich opäť neomylní straníci.

Však sa na tom aj krvopotne narobili. Zorganizovali bohatú účasť v zahraničí žijúcich, a pravdepodobne tam aj dane platiacich voličov, ktorí môžu spokojne vyjadriť svoj názor na dianie v krajine, bez strachu z možných priamych následkov na ich život. Dokonca na účet niektorej nemenovanej politickej strany, zorganizovali aj grátis vlakovú volebnú dopravu od západných susedov, na veľkú radosť železníc oboch krajín. Presvedčili aj vyše šesťdesiatosem percent straníkmi utláčaných občanov, že stranícka diktatúra, síce viacerých, ale predsa len politických strán, je obrovským výdobytkom potemkinovskej straníckej demokracie, a nestojí ani za minimálnu snahu hocijaká zmena smerom k občianskej demokracii.

Aj víťaz volieb môže oslavovať. Však pätnásť celých sedem percenta hlasov od oprávnených voličov v našej pakovskej džamahíriji je neprekonateľným úspechom umožňujúcim mu konať aj proti vôli ostatných niečo vyše osemdesiatich štyroch percent voliť oprávnených občanov.

Takže hurá s vervou do ďalších štyroch straníckych rokov života, spestrených koalično-opozičným divadlom, ak si stranícky košiar omylom odhlasuje, že je ochotný predstierať akúsi prácu, bez nejakého normálneho spoločenského cieľa.

Môže sa začať výmena na všetkých riadiacich postoch štátneho aparátu a štátnych firiem. Stranícki reformátori a transformátori si môžu vyhrnúť rukávy a začať sizyfovskú prácu prerobenia všetkého ako tak fungujúceho na niečo menej fungujúce. Ani rodinní príslušníci straníkov a oddaní priatelia priateľov tradične neprídu skrátka.

Najťažšie to budú mať asi nezávislí pomáhači a chrániči, ktorí sa budú musieť preorientovať a nezávisle začať naháňať Joža namiesto Fera. Určite sa však vplyvom zmeny nutnej orientácie zapotia aj nezávislí žalobcovia a sudcovia.

A mne rojkovi neostane nič iné len s pobavením a trpezlivosťou sledovať toto periodicky sa opakujúce stranícke divadlo, spojené s duševným a morálnym úpadkom celej spoločnosti a snívať, že raz sa možno podarí niekomu niečo zmeniť a pakovská džamahírija sa možno zmení na skutočnú.

Skvosty prírody

15.05.2024

Chochlačka vrkočatá Kačicovitý vodný vták, menší ako všeobecne známa kačica divá. Samček je čierno operený na hrudi, hlave a chrbte, s rôznofarebnými kovovými odleskami v oblasti hlavy a krku. Boky a brucho má biele. Samička je operená hnedo, na hrudi, hlave a chrbte tmavšie, na bokoch a bruchu bledšie. Samček aj samička majú sivý zobák s čiernou špicou, výrazné [...]

Márne ilúzie Honťana

10.05.2024

Narodil sa ako jedno zo štyroch detí sluhu miestneho pána grófa. Dovolili mu ukončiť ľudovú školu, potom musel začať pomáhať kŕmiť hladné rodinné krky. Mohol len snívať o nejakom ďalšom štúdiu. Pán gróf nikdy neodmenil svojich sluhov tak štedro, aby ich deti sa mohli vymaniť spod jeho vplyvu, a nestali sa jeho ďalšími sluhami. V čase jeho mladosti začali duť nové [...]

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

vojna na Ukrajine, Sevastopol

ONLINE: Ukrajinské drony mohutne zaútočili na ruské čiernomorské základne

17.05.2024 06:05, aktualizované: 06:28

Ukrajina udrela vzdušnými a námornými dronmi na prístavné mestá, kde má základne ruská Čiernomorská flotila. Rusi zase bezpilotnými lietadlami útočili na Charkov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 235
Celková čítanosť: 847821x
Priemerná čítanosť článkov: 3608x

Autor blogu

Kategórie