Založ si blog

Ponziho schéma

Samozvaný odborník na dôchodky, mimochodom aj bývalý vrcholový riadiaci pracovník v oblasti, do ktorej spadá aj dôchodkové poistenie považuje prvý dôchodkový pilier za Ponziho schému.

Ja sa určite nečudujem nad problémami dôchodkového poistenia, keď ho riadia osoby, ktoré takto znevažujú výsledky aj svojej vlastnej práce.

Pán odborník by sa mal sám seba pýtať, čo vo svojej bývalej funkcii spravil preto aby správcovia vlastných príspevkov občanov na svoje budúce dôchodky, nezávisle od toho, či sú štátni alebo súkromní, spravovali cudzí majetok bez toho aby ho zneužívali vo svoj prospech, ale naopak, zveľaďovali ho v prospech budúcich dôchodcov.

Pokiaľ demokraticky sa tváriaci štát, so svojimi diletantskými zamestnancami, nie je schopný odpojiť zo správy príspevkov na dôchodky rôznych parazitov a príživníkov a zabezpečiť aspoň ich minimálny rozumný nárast na úrovni ním vytváranej inflácie, mal by si to priznať, a nenútiť ľudí legislatívou im svoje príspevky posielať na ich rozkradnutie.

Nemyslím si, že posielanie peňazí nie Janovi ale Ferovi niečo zmení, pokiaľ správca dôchodkov nebude trestne zodpovedný za zanedbanú správu cudzieho majetku, vrátane odborne sa tváriacich vrcholových riadiacich pracovníkov.

Skvosty prírody

15.05.2024

Chochlačka vrkočatá Kačicovitý vodný vták, menší ako všeobecne známa kačica divá. Samček je čierno operený na hrudi, hlave a chrbte, s rôznofarebnými kovovými odleskami v oblasti hlavy a krku. Boky a brucho má biele. Samička je operená hnedo, na hrudi, hlave a chrbte tmavšie, na bokoch a bruchu bledšie. Samček aj samička majú sivý zobák s čiernou špicou, výrazné [...]

Márne ilúzie Honťana

10.05.2024

Narodil sa ako jedno zo štyroch detí sluhu miestneho pána grófa. Dovolili mu ukončiť ľudovú školu, potom musel začať pomáhať kŕmiť hladné rodinné krky. Mohol len snívať o nejakom ďalšom štúdiu. Pán gróf nikdy neodmenil svojich sluhov tak štedro, aby ich deti sa mohli vymaniť spod jeho vplyvu, a nestali sa jeho ďalšími sluhami. V čase jeho mladosti začali duť nové [...]

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

atentát Banská Bystrica Fico nemocnica polícia

Atentátnika na Fica priviezli domov do Levíc. NAKA prehľadáva jeho byt

17.05.2024 08:43

Vyšetrovatelia vykonávali domovú prehliadku a kriminalistickí technici zaisťovali stopy.

Belgicko EÚ Summit Dvojdňový, fico, orbán

Orbán zneužíva atentát na Fica vo volebnej kampani

17.05.2024 08:24

Z levického páchateľa spravil google prekladač ľavicového a pravicový maďarský premiér sa toho ihneď chytil.

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini prehovoril o emotívnych detailoch stretnutia s Ficom: Existuje Slovensko do atentátu a Slovensko po ňom

17.05.2024 07:00

Pellegrini označil stretnutie s Ficom v nemocnice za veľmi emotívne.

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 235
Celková čítanosť: 847845x
Priemerná čítanosť článkov: 3608x

Autor blogu

Kategórie