Založ si blog

Paralelné životy

Najvyšší predstavitelia dvojkrížového trojkopčia v sprievode pomáhačov a chráničov, ale aj priateľov si usporiadali sterilnú vlastnú oslavu národného povstania, v dôstojnej, komornej atmosfére, bez účasti hocijakej, potemkinovským demokratom nepohodlnej, hlučnej skupinky.

Mne to samozrejme nevyhnutne pripomenulo Píseň neznámeho vojína od Karla Kyla.

Najmä ma zaujalo, že dôstojnú, komornú, sterilnú oslavu si usporiadali tie isté osoby, ktoré ešte pred nedávnom vyzývali k tolerancii inakosti. Možno si myslia, že najlepšie funguje spoločnosť, ktorá žije rôzne, izolované, paralelné životy, bez spoločných činností a cieľov. Pravdepodobne nadobudli svoje neomylné skúsenosti na niektorej inej obývanej planéte.

Na základe osobných skúseností tvrdím, že neexistuje žiadny normálny spoločný život, či už rodinný alebo spoločenský, bez spoločných aktivít a cieľov.

Nech univerzum pomôže občanom našej krajiny prestať blúdiť v nanucovaných paralelných životoch a nájsť cestu k tolerantnému, vzájomnému spolužitiu, pretože od svojich volených zástupcov to podľa ich činov asi nemôžu očakávať.

Pár správ

18.05.2024

Dve správy z tej istej spravodajskej relácie verejnoprávnej televízie: Novovzniknuté ministerstvo športu a cestovania sa po siahodlhom, neúspešnom hľadaní priestorov pre svoju činnosť stane nájomníkom súkromnej investičnej spoločnosti. Vraj dvojkrížové trojkopčie nemá k dispozícii žiadne vhodné priestory, kam by sa mohlo uchýliť. Verejnoprávna televízia údajne už [...]

Skvosty prírody

15.05.2024

Chochlačka vrkočatá Kačicovitý vodný vták, menší ako všeobecne známa kačica divá. Samček je čierno operený na hrudi, hlave a chrbte, s rôznofarebnými kovovými odleskami v oblasti hlavy a krku. Boky a brucho má biele. Samička je operená hnedo, na hrudi, hlave a chrbte tmavšie, na bokoch a bruchu bledšie. Samček aj samička majú sivý zobák s čiernou špicou, výrazné [...]

Márne ilúzie Honťana

10.05.2024

Narodil sa ako jedno zo štyroch detí sluhu miestneho pána grófa. Dovolili mu ukončiť ľudovú školu, potom musel začať pomáhať kŕmiť hladné rodinné krky. Mohol len snívať o nejakom ďalšom štúdiu. Pán gróf nikdy neodmenil svojich sluhov tak štedro, aby ich deti sa mohli vymaniť spod jeho vplyvu, a nestali sa jeho ďalšími sluhami. V čase jeho mladosti začali duť nové [...]

SR Bratislava Vajnorská električková trať oprava termín BAX

Na križovatke Vajnorská a Odborárska sa zrazilo auto s električkou

20.05.2024 08:44

Nehoda je aj na vjazde do Bratislavy zo Svätého Jura, premávka sa tam spomaľuje.

Maturity maturant

Maturanti začali ústnu časť "skúšky dospelosti", štát posilňuje bezpečnosť

20.05.2024 07:20, aktualizované: 08:08

Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

Russia Ukraine War Murals Photo Gallery

ONLINE: Posilnili sme svoje pozície v Charkovskom regióne, tvrdí Zelenskyj

20.05.2024 07:00, aktualizované: 09:12

Podľa hodnotenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa ruskej armáde nedarí rozšíriť front tak, aby oslabil ukrajinskú obranu.

Laj Čching-te

Nový prezident Taiwanu Laj Čching-te zložil prísahu, Blinken gratuluje

20.05.2024 06:55

Obyvateľom poďakoval za ich "ráznu obranu demokracie" a za to, že sa "nenechajú ovplyvniť vonkajšími silami".

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 236
Celková čítanosť: 855034x
Priemerná čítanosť článkov: 3623x

Autor blogu

Kategórie