Založ si blog

Už tiahnu

Blíži sa jeseň. Zo všetkých kútov zemegule sa vracajú oddýchnutí straníci, po ničnerobením zaslúženom letnom odpočinku.

Chudáci voliči vyhladovaní po straníckom pôste, spôsobenom prerušeným nezmyselným straníckym divadlom, sa majú na čo tešiť.

Veď už aj primáš Pišta slovenskej národnej srandy začal prahnúť po nejakom údernom, účinnom predstavení.

Medvede už žiaľ vyšli z módy, alebo neochvejní medveďobijci s hrôzou zistili, že aj to je vlastne len práca, ktorá dobrému straníkovi kriví charakter, prípadne im ich vždy vyfúkla konkurenčná zásahová skupina.

Mohli by síce vyhlásiť nekonečnú vojnu proti kliešťom, no stranícka pýcha by im asi nedovolila aby prefajčení zelení mužíčkovia so skúmavkou a pinzetou v rukách sa klaňali neposlušným kliešťom, odmietajúcim vyliezť do výšky potrebnej pre ich lov bez poklony.

Bývalé obľúbené témy umelého prerušenia tehotenstva a zákazu nedeľného predaja sú už natoľko otrepané, že nikoho nejak výnimočne nezaujímajú.

Najnovším hitom, obnovujúcim na úplne inej úrovni myšlienku bývalých szmáckych sobášov, sa mali stať sobáše celebrované straníckymi zástupcami ľudu. Lenže sa vloudila chybička. Múdry marketingový návrhár si až časom uvedomil, že straníckymi zástupcami ľudu sú aj momentálne opoziční, úhlavní stranícki nepriatelia, ktorí si nezaslúžia žiadnu neplatenú reklamu.

Po dlhom úpornom rozmýšľaní návrhári s odpočinutými mozgami navrhli začať boj proti ideológii a propagande inej orientácie na školách.

Výnimočne s výplodom straníckej mysle v tomto smere plne súhlasím. Podporujem myšlienku navrátenia škôl svojmu pôvodnému účelu rozvíjania normálneho ľudského myslenia, chápania sveta na základe matematických a fyzikálnych zákonov, poznatkov vedy a výsledkov vedeckých pozorovaní.

Bezvýhradne súhlasím s odstránením hocijakej ideológie, propagandy a ich podporujúcich modiel zo školského prostredia, nezávisle od toho, či sa jedná o stranícku, cirkevnú, nacionálnu, sexuálnu alebo hocijakú inú.

Koaličných straníckych výmyselníkov bude určite najviac mrzieť, že ani plačúce Slovensko a ostatní opozičníci nelenia ani nespia, ale bez meškania a rozmýšľania kriticky zavrhujú hocijaké návrhy.

Ukazuje sa, že sa opäť máme na čo tešiť. Po pôste nastáva obdobie hojnosti nekonečných straníckych, nič nové neprinášajúcich, folklórnych, divadelných a cirkusových predstavení až do najbližšieho letného straníckeho odpočinku.

Skvosty prírody

16.09.2024

Holub hrivnák Najväčší z holubov vyskytujúcich sa v našej krajine. Perie má v rôznych odtieňoch sivej. Na hlave a krku bledosivé s modrastým nádychom, na chrbte, chvoste a vnútornej časti krídiel bledosivé, s tmavosivým ukončením chvosta. Na vonkajšej časti krídiel tmavšie sivé a v strede krídiel skoro biele. Na hrudi sivé s červenkastým odtieňom, postupne [...]

Čím to je?

12.09.2024

Dvojtýždňovú letnú dovolenku sme sa rozhodli stráviť v juhovýchodnej časti krajiny našich južných susedov. Neoľutovali sme, nakoniec vysvitlo, že dva týždne boli aj málo. Akurát tohoročné nerušené teploty nad tridsaťpäť trochu znepríjemňovali pobyt, čo sa však dalo kompenzovať viacerými návštevami kúpeľov, ako bol pôvodný úmysel. Aj u našich južných [...]

Voda, víno a SNP

08.09.2024

Na nedávnej oslave SNP stranícki rečníci súťažili kto vysloví krajšie slová o túžbe po mieri a zaslúženom živote občanov v mieri. Krásne a určite mnohými vysnívané veľkolepé predstavy. Akurát krásne slová straníckych rečníkov neskôr vyzneli ako mlátenie prázdnej slamy, či povestné nadmerné pitie vína namiesto kázanej vody, keď po nich nasledovala pyšná [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 260
Celková čítanosť: 1058905x
Priemerná čítanosť článkov: 4073x

Autor blogu

Kategórie