Založ si blog

Otroctvo

Dôkladne rozmýšľate či priviesť na tento svet vlastné dieťa? Správne. Bude to najzávažnejšie, neskôr už neodvolateľné rozhodnutie vášho života. Zároveň však rozhodnete aj o vašom minimálne osemnásťročnom dobrovoľnom otroctve. I keď treba zároveň dodať, že o najkrajšom a nezabudnuteľnom.

Pokiaľ sa chcete učiť len variť, radšej choďte do potravín kúpiť potrebné suroviny, a vaše dieťa z procesu radšej vynechajte. Ak sa vám hoci aj najmenej pozdávajú múdre myšlienky mediálnych radcov, navrhujúce vedľa dieťaťa položiť niečo pre vás dôležitejšie, aby ste nezabudli na jeho existenciu, radšej sa rozhodnite dieťa vôbec nemať.

Necelý prvý rok bude naozaj ťažký. Asi si veľmi neodpočiniete a budete môcť myslieť len na prirodzené aktuálne potreby vášho dieťaťa, ktoré budete musieť uhádnuť, aby ste prerušili oprávnený, požadujúci krik. Všetko sa však postupne zmení k lepšiemu, keď začnete rozumieť potrebám vášho potomka a ich prejavom. Keď si aj vaša ratolesť začne uvedomovať a vnímať svet okolo seba, hneď bude veselšie.

Keď nastane čas nekonečných otázok „Prečo?“ budete musieť prejaviť svoju múdrosť a všetko dopodrobna zrozumiteľne vysvetľovať. Bude to aj príležitosť na dopĺňanie vášho nedokonalého vzdelania.

Trochu sa vám uľaví, keď budete môcť malého otrokára dočasne odovzdať do starostlivosti škôlky, školy, starých rodičov alebo inej spoľahlivej osoby.

Svojmu dieťaťu budete musieť vštepiť potrebu poznania okolitého sveta, význam spoločnej práce, zábavy a rozhodovania.

Nikdy nebráňte svojmu dieťaťu pracovať s vami, aj keď bez neho by ste boli skôr hotový. Naučte vaše potomstvo samostatne rozhodovať, hoci aj za cenu, že jeho rozhodnutie nie je vám zrovna po vôli alebo nie je to to najlepšie.

Vzdelávacie zariadenia vám pomôžu rozširovať obzor vášho dieťaťa, ale túžbu po poznaní v ňom môžete vypestovať len vy. Ako sa hovorí, keď sa žiak nechce učiť, učiteľ sa môže aj roztrhať, aj tak nič nedosiahne.

Ťažkou psychickou skúškou pre vás bude určite aj obdobie vzdoru. Musíte sa obrniť nekonečnou trpezlivosťou a nechať najmúdrejšieho pubertiaka, nakazeného prvými myšlienkami samostatnosti, učiť sa na vlastných chybách.

Po dovŕšení dospelosti vášho potomka by ste mohli teoreticky opäť získať dočasne stratenú slobodu. Po opustení pohodlia a bezplatných služieb mamahotela vašou ratolesťou, buď ho budete mať aj tak neustále na krku, pokiaľ ste ho dostatočne nepripravili na samostatný život, alebo sa karta úplne obráti a vy budete trpieť abstinenčnými príznakmi otroctva, a budete netrpezlivo očakávať každú jeho návštevu alebo prosbu o pomoc.

Jedno je isté, že váš život bude vždy závisieť len a len od vašich priorít a rozhodnutí. Tak si ho budujte na vlastný obraz.

Verné zrkadlo

03.09.2024

Nehanbite sa, nahliadnite do flogu. Uvidíte tam skutočne verný obraz smerovania straníckeho dvojkrížového trojkopčia. Nedajte sa mýliť tričkami, ktoré tam aktuálne vidíte. Obrázky majú všeobecnú vypovedaciu hodnotu o celej samozvanej straníckej garde, obyčajne volenej drvivou menšinou oprávnených voličov. Uvidíte na nich pyšných, egoistických a diletantských [...]

Vedúci

30.08.2024

Hlboký, takzvaný socializmus. Stranícky súdruh vedúci dcérskeho podniku v banskom mestečku na hornej Nitre bez hanby poberá mzdu za nikdy nevykonanú prácu. Až tak mu narástol hrebienok, že ani nadriadení a straníci sa už na to nemohli len tak nevšímavo prizerať. Za trest ho namiesto prokuratúry poslali na južné dvojkrížové trojkopčie vykonávať funkciu vedúceho [...]

Skvosty prírody

14.08.2024

Drozd čvíkota Najväčší a najkrajšie sfarbený drozd, vyskytujúci sa u nás. Medzi vzhľadom samčeka a samičky nie je žiadny výrazný rozdiel. Na hlave a zadnej časti krku má tmavosivé, jemne modrasté perie. Hornú časť chrbta a krídla má hrdzavohnedú. Spodnú časť chrbta bledosivú. Konce krídiel a chvost skoro čierne, sivo obrúbené. Prednú časť krku a hruď má [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 257
Celková čítanosť: 1046616x
Priemerná čítanosť článkov: 4072x

Autor blogu

Kategórie