Založ si blog

Oslavy

Neuplynul ešte ani rok od doby, keď vtedajší stranícki štekajúci psi zorganizovali oddelené, partizánske truc oslavy, že vraj pre umožnenie účasti občanov na nich. Ich prvoradým cieľom však asi bolo zneváženie partizánskej oslavy organizovanej vtedajšou straníckou karavánou, ale tiež uchmatnutie zopár naivných, straníkov milujúcich dušičiek alebo baránkov z oblasti vplyvu úhlavného karavánneho nepriateľa, vzhľadom na blížiace sa predčasné voľby.

Medzitým sa karta obrátila.

Terajšia stranícka karavána si zorganizovala oslavu tulákov z Tessaloník, na ktorú sa občania mohli prizerať len z bezpečnej vzdialenosti, cez veľkoplošnú obrazovku. Predpokladám, že najbližšie sa občania budú môcť na straníckych karavánnych oslavách zúčastňovať len ako sponzori, a sledovať ich budú smieť iba telepaticky z pohodlia a bezpečia svojich domovov, ako správni, oddaní veriaci.

Nástup hviezd karavány a ich priateľov na oslavy, za bezpečnostnými bariérami, bol naozaj pompézny. Kľudne mohol konkurovať aj niektorým filmárskym, narcistickým rozdávaniam ocenení, akurát ten červený koberec chýbal.

Najjasnejšia hviezda karavány prekonávala aj samu seba. Jeho slávnostný príhovor mohol bez hocijakých debát prekonať výkony rečníkov straníckych konferencií, kňazov kárajúcich hriešnikov z kazateľnice, ale aj výroky primára onkologického oddelenia počas pravidelných vizít.

Akurát v ňom chýbal akýkoľvek náznak ochoty zastaviť neúprosný trvalý medzistranícky boj, aj keď terajšia karavána podľa neustálych odkazov v médiách očakáva od terajších štekajúcich psov akési ospravedlnenia.

Čo keby terajšia karavána išla príkladom a ukázala ako, za čo a komu sa ospravedlní pre svoje konanie počas svojho obdobia štekajúceho psa.

Asi sa toho nikdy ani od jednej zo strán nedočkáme. Ako trochu spotvorené ľudové príslovie hovorí „Nebude zo psa slanina, ani zo straníka opäť normálny, slušný občan, nezávisle od toho, či sa aktuálne, dočasne nachádza v karaváne alebo medzi štekajúcimi psami“.

Skvosty prírody

04.10.2024

Zajac poľný Zajac poľný je ten väčší z u nás vo voľnej prírode žijúcich zajacov. Menší od neho je králik divý. Srsť zajaca poľného je väčšinou v rôznych odtieňoch hnedej. Na chrbte a hlave tmavších, až skoro čiernych, na nohách bledších, na bruchu a spodnej časti chvosta úplne bledých. Na hornej časti kratučkého chvosta má čiernu srsť. Má veľmi dlhé [...]

Pokánie neprekonateľného medveďobijcu

01.10.2024

Pán stranícky zástupca ľudu sa ospravedlnil všetkým ženám, ktorých sa jeho výrok zo živočíšnej ríše na pani stranícku zástupkyňu ľudu dotkol. Podľa jeho vlastného vyjadrenia sa však zdá, že trpí schizofréniou v pokročilom štádiu, keď jednak tvrdí, že bolo od neho neslušné tak sa vyjadrovať, zároveň je presvedčený, že nebol vulgárny. Výraz zo [...]

Sever

27.09.2024

Každý rozmýšľajúci človek vidí a uvedomuje si, že dvojkrížové trojkopčie smeruje do záhuby, alebo aspoň do trvalej agónie. Tak ako sa dvaja hrdí, arogantní straníci občanov neopýtali na ich názor na delenie bývalej spoločnej republiky, tak isto sa nevzdelaní stranícki diletanti nikdy nepýtali na názor občanov, ohľadne očakávanej organizácie riadenia krajiny. [...]

Viktor Orbán

Orbán v Taliansku: Brusel nás trestá za to, že nevpúšťame migrantov. Tvrdí, že Maďarsko chráni Európu

06.10.2024 19:36

Maďarský premiér zdôraznil, že Maďarsko dostalo pokutu 200 miliónov eur a každý deň platí milión eur, pretože neumožňuje vstup migrantov.

Sweden Climate Protest

Aktivistku Thunbergovú zadržali na klimatickom proteste v Bruseli

06.10.2024 18:53

Švédsku aktivistku zadržali spolu s ďalšími vyše 100 protestujúcimi.

Chaldíja

Izraelské letectvo zaútočilo v sýrskom meste Homs na autá s humanitárnou pomocou

06.10.2024 17:53

Tri nákladné vozidlá s humanitárnou pomocou boli zaparkované blízko továrne na výrobu iránskych automobilov.

Izrael Gaza operácia rukojemníci záchrana vyslobodenie

Po útoku na juhu Izraela zomrela žena, desať ľudí je ranených, strelec mŕtvy

06.10.2024 17:33

Došlo k tomu iba deň pred prvým výročím začiatku vojny medzi militantným hnutím Hamas a Izraelom.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 265
Celková čítanosť: 1091826x
Priemerná čítanosť článkov: 4120x

Autor blogu

Kategórie