Založ si blog

Dôchodky

„Nižšie dôchodky kvôli migrantom, to nedopustíme!“ hlasno hlása stranícky Hlas. Asi si pomýlil dobu, a na agitáciu niektorých voličov mieni využiť ich zastrašovanie akýmsi guľatým nezmyslom.

Najpravdepodobnejšie sa mu nepodarí svoje šírenie reklamnej poplašnej správy potvrdiť aj dovozom reálnych migrantov v spolupráci s cestovnou kanceláriou migrantov, ako to niekto vykonal pred poslednými straníckymi košiarovými voľbami dvojkrížového trojkopčia. Migranti sú v Európe momentálne pravdepodobne nedostatkovým tovarom, keďže v každej krajine sa nájdu straníci, ktorí považujú strašenie nimi za účinnú stranícku reklamu, dláždiacu cestu do Európskeho parlamentu, a tak dopyt po nich výrazne prevažuje ponuku.

Najviac ma však udivuje, že strašenie znižovania dôchodkov migrantami zneužíva zrovna stranícky Hlas, ktorý má teoreticky pod palcom aj problematiku dôchodkového zabezpečenia.

Strašenie migrantmi namiesto dôkladnej analýzy príčin ohrozenej funkčnosti systému dôchodkového zabezpečenia a vypracovania účinných opatrení na udržanie jeho funkčnosti asi nikoho nepresvedčí o kompetentnosti príslušného pána ministra.

Je na smiech, keď vedúci zamestnanci v oblasti dôchodkového zabezpečenia v hromadných oznamovacích prostriedkoch skoro denne zúfalo vyplakávajú o starnutí obyvateľstva a znižovaní počtu prispievateľov do dôchodkových fondov, keď prezidenti, vedúci a hovorcovia množstva zamestnávateľských únií, zväzov a spolkov snívajú o umožnení obsadzovania voľných pracovných miest zahraničnými občanmi, strašiť občanov znižovaním dôchodkov kvôli migrantom, namiesto vypracovania reálne funkčných postupov začleňovania prišelcov do hospodárskeho života krajiny.

Možno zrovna medzi migrantami sa okrem pracovnej sily využiteľnej v profesiách s nedostatkom uchádzačov o ne nachádza aj zopár vzdelaných, múdrych osôb, ktoré by boli oveľa väčším prínosom pre funkčnosť dôchodkového systému a pre správu dôchodkových fondov, či už štátnych alebo aj súkromných, ako dosadenci z radov straníkov alebo priateľov priateľov.

Lex zaucho

24.06.2024

Stranícky richtár Hornej Dolnej Jožo schytal od svojho bývalého kamaráta Fera, počas nedeľného futbalového zápasu dedinskej ligy, zopár neočakávaných, až mu v ušiach zaľahlo. Niektorí to okamžite odsúdili a Joža nesmierne ľutovali. Iní začali rozmýšľať, prečo sa Jožo po zvolení za richtára tak výrazne zmenil, a videl už len záujmy spolustraníkov, svojich [...]

Pandemické blúznenie

20.06.2024

Momentálne najmúdrejší, stranícky, príkladne odborne fundovaný špecialista na vírusové ochorenia vyhlásil, že v dvojkrížovom trojkopčí pandémia koronavírusu nebola. Asi sa riadil žiarivým príkladom svojich straníckych predchodcov, podľa ktorých na zametenie hocijakých špinavostí pod koberec stačí vyhlásiť, že skutok sa nestal. Čo už? Však v dvadsiatom prvom [...]

Lúčenie

15.06.2024

Všetko raz skončí. Nastal čas. Pani prezidentka sa rozlúčila s funkciou, službou občanom aj s domom pionierov a mládeže. Lúčenie je obyčajne aj časom spomínania. Ako hrom z jasného neba pôsobil postup občianskej aktivistky za zabránenie vybudovania skládky smetí v Pezinku na úkor iných obcí do druhého kola prezidentských volieb. Jej súperom bol vyčačkaný, [...]

biden, trump

Prvá debata: Neistý Biden a Trump šíriaci klamstvá. Pri veku si predhadzovali testy

28.06.2024 07:04, aktualizované: 07:22

"Bol to ten druh vystúpenia, ktorého sa demokrati obávali," uvádza WSJ.

Texas, Uvalde, streľba

Hodinu neurobili nič. Šéfa zásahu na škole v Uvalde, kde zomrelo 19 detí, obvinili

28.06.2024 06:46

Masová streľba na základnej škole v Uvalde sa odohrala 24. mája 2022.

trieda

Vysvedčenie dostane viac ako 730-tisíc žiakov základných a stredných škôl

28.06.2024 06:22

Od soboty sa pre školákov začínajú letné prázdniny.

požiar fabriky Diehl

Fabriku v Berlíne zrejme podpálili na príkaz Moskvy. Rusi si páchateľov najímajú cez sociálne siete

28.06.2024 06:00

Za veľkým požiarom, ktorý v máji zničil berlínsku fabriku zbrojárskeho koncernu Diehl, by mohla stáť ruská tajná služba. Cieľom malo byť prerušenie dodávok zbraní na Ukrajinu.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 244
Celková čítanosť: 938797x
Priemerná čítanosť článkov: 3848x

Autor blogu

Kategórie