Založ si blog

Výrazný pokrok

Pomáhači a chrániči potemkinovskej, straníckej demokracie a slobody našich západných susedov sa pochválili najnovším, rôznymi vychytávkami vybaveným prostriedkom boja proti bezbranným, obvykle neozbrojeným občanom, trúfajúcim si vyjadriť svoj odlišný názor na demonštrácii.

Špeciálne vozidlo na podvozku nákladnej dvojnápravovej tatrovky je vybavené výkonnými vodnými delami, kamerovými systémami, reflektormi, aj navijakom a pluhom určeným na odstraňovanie prekážok, vrátane ľudských, samozrejme v novom papagájovitom šate.

V kombinácii s maskovanými, po zuby vyzbrojenými pomáhačmi a chráničmi v špeciálnom čiernom oblečení bude určite obrovským prínosom pre upevňovanie demokracie a slobody.

Oproti obuškom, žltobielym žigulákom, obyčajným polievacím a hasičským autám, a pomáhačom a chráničom oblečeným v obyčajných univerzálnych uniformách, známym z odstrašujúcich správ socialistickej televízie sa jedná o výrazný pokrok.

Novými prostriedkami patrične umravnení demonštranti to určite v budúcnosti náležite ocenia.

Asi im občania dvojkrížového trojkopčia nebudú musieť dlho závidieť, lebo táto novinka sa v rámci nadštandardných vzťahov oboch krajín veľmi pravdepodobne čo nevidieť objaví aj u nás.

A snílkovia môžu ďalej uvažovať o tom, že namiesto takýchto špeciálnych antiľudských harabúrd by bolo vhodnejšie znovu začať obstarávať oveľa potrebnejšie polievacie autá a výkonné snehové pluhy a frézy na boj s prejavmi narušenej klímy.

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 821599x
Priemerná čítanosť článkov: 3541x

Autor blogu

Kategórie