Založ si blog

Brzdiči klimatickej katastrofy

Opäť sa stretli. Tentokrát symbolicky v krajine, ktorá je jednou z najväčších dodávateľov surovín na výrobu klíme škodiacich látok.

Nikto zo stoviek účastníkov konferencie, ani z tisícov ich sprevádzajúcich, poznávacej turistiky chtivých osôb sa nepochválil, že by pricestoval nejakým bezemisným dopravným prostriedkom, Aj by to bolo skoro nemožné, keď sa už aj prežúvavce začali považovať za obrovskú hrozbu udržateľnosti klímy, v rámci maskovania skutočných najväčších znečisťovateľov.

Nikoho zo zainteresovaných, ktorí sú zároveň aj hujermi diaľkových komunikačných prostriedkov dvadsiateho prvého storočia, nenapadlo podeliť sa so svojimi za lepšiu klímu bojovnými skúsenosťami z pohodlia domáceho prostredia, ich praktickým využitím.

Dvojkrížové trojkopčie zastúpené šípkovou Ruženkou sa tiež pochválilo príslušnosťou medzi najambicióznejších brzdičov klimatickej krízy Zeme. Dosiahlo jedno z najlepších skladieb energetických zdrojov, smerujúc k takzvanej bezemisnosti svojej energetiky.

Asi som zaspal dobu a nevšimol som si zavedenie prevratného spôsobu likvidácie vyhoreného jadrového paliva po ukončení jeho spätného odberu uralským medveďom. Pokiaľ je to tak, určite by sa to nemalo zamlčiavať, ale radšej využiť v prospech klímy a životného prostredia zemegule.

Tiež som nezaznamenal sypanie si popola na hlavu dvojkrížovým trojkopčím, ako jedným z krajín vyrábajúcich pozoruhodné množstvo budúcich zdrojov prírode a klíme škodiacich látok v obrovských montážnych halách, postavených na najúrodnejších poliach, zneužívajúcich lacnú pracovnú silu priemyselných nádenníkov, dokonca aj so súvisiacim zrušením časti už aj tak zanedbávanej železničnej siete.

Dvojkrížové trojkopčie tiež nepredstavilo svoje ambiciózne plány rozvoja rýchlej, účinnej, pohodlnej železničnej dopravy v dostatočnom rozsahu a kapacite, ako najvhodnejšej náhrady individuálneho motorizmu vo vlastných podmienkach.

Účastníci konferencie pravdepodobne nehovorili o spôsoboch eliminácie hôr odpadu z čoraz väčších, viacnásobných, jednorazových, nezmyselných obalov ani o zamedzení zbytočnej svetelnej a inej reklamy, ani o minimalizácii mnohých iných konkrétnych, prírode a klíme škodiacich aktivít a javov.

Hoci dvojkrížové trojkopčie by sa mohlo pochváliť aspoň čiastkovými úspechmi niektorých obcí, ktoré vybojovali presun plánovanej skládky odpadu alebo fabriky na spracovanie odpadu na územie inej, menej bojovnej obce, čo už bolo aj medzinárodne ocenené.

Konferencia sa však určite nezaoberala začatím boja proti bezohľadnosti a sebeckosti ľudí dvadsiateho prvého storočia, prejavujúceho sa aj v poškodzovaní životného prostredia vrátane klímy, pre uspokojenie vlastného ega a pohodlia, pretože by tento neúprosný boj mal začať každý účastník konferencie sám u seba, a mal by sa stať nasledovaniahodným príkladom pre menej uvedomelých obyvateľov zemegule.

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 821621x
Priemerná čítanosť článkov: 3541x

Autor blogu

Kategórie