Založ si blog

Úspešné voľby

Pakovská džamahírija má za sebou opäť úspešné voľby. Samozrejme, ako sa očakávalo, vyhrali ich opäť neomylní straníci.

Však sa na tom aj krvopotne narobili. Zorganizovali bohatú účasť v zahraničí žijúcich, a pravdepodobne tam aj dane platiacich voličov, ktorí môžu spokojne vyjadriť svoj názor na dianie v krajine, bez strachu z možných priamych následkov na ich život. Dokonca na účet niektorej nemenovanej politickej strany, zorganizovali aj grátis vlakovú volebnú dopravu od západných susedov, na veľkú radosť železníc oboch krajín. Presvedčili aj vyše šesťdesiatosem percent straníkmi utláčaných občanov, že stranícka diktatúra, síce viacerých, ale predsa len politických strán, je obrovským výdobytkom potemkinovskej straníckej demokracie, a nestojí ani za minimálnu snahu hocijaká zmena smerom k občianskej demokracii.

Aj víťaz volieb môže oslavovať. Však pätnásť celých sedem percenta hlasov od oprávnených voličov v našej pakovskej džamahíriji je neprekonateľným úspechom umožňujúcim mu konať aj proti vôli ostatných niečo vyše osemdesiatich štyroch percent voliť oprávnených občanov.

Takže hurá s vervou do ďalších štyroch straníckych rokov života, spestrených koalično-opozičným divadlom, ak si stranícky košiar omylom odhlasuje, že je ochotný predstierať akúsi prácu, bez nejakého normálneho spoločenského cieľa.

Môže sa začať výmena na všetkých riadiacich postoch štátneho aparátu a štátnych firiem. Stranícki reformátori a transformátori si môžu vyhrnúť rukávy a začať sizyfovskú prácu prerobenia všetkého ako tak fungujúceho na niečo menej fungujúce. Ani rodinní príslušníci straníkov a oddaní priatelia priateľov tradične neprídu skrátka.

Najťažšie to budú mať asi nezávislí pomáhači a chrániči, ktorí sa budú musieť preorientovať a nezávisle začať naháňať Joža namiesto Fera. Určite sa však vplyvom zmeny nutnej orientácie zapotia aj nezávislí žalobcovia a sudcovia.

A mne rojkovi neostane nič iné len s pobavením a trpezlivosťou sledovať toto periodicky sa opakujúce stranícke divadlo, spojené s duševným a morálnym úpadkom celej spoločnosti a snívať, že raz sa možno podarí niekomu niečo zmeniť a pakovská džamahírija sa možno zmení na skutočnú.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 812296x
Priemerná čítanosť článkov: 3516x

Autor blogu

Kategórie