Založ si blog

Agitácia

Dvojnásobne demokratickí straníci sú teoreticky, predčasnovolebne „Odhodlaní bojovať za …“. Pritom majú aj určité reálne možnosti naplniť svoje bojové sny, pochybujem však, že by niektorú z nich niekedy aj prakticky využili. Ako sa hovorí, papier, hoci aj reklamný, znesie všetko.

Mohli by sa napríklad presunúť, pre naplnenie svojich bojových chúťok, za našu východnú hranicu, keďže pri každej možnej príležitosti hlásajú, že sa tam bojuje aj za nás. Obávam sa však, že po prvom skutočnom výbuchu na bojisku by mamka musela prať gate.

Pokiaľ majú strach zo vzdialenia sa od mamahotelovej gaťopráčky z pohodlia dvojkrížového trojkopčia, môžu si zvoliť aj bližšie izolované miesto na stranícku agitačnú, bojovú sebarealizáciu.

Mohli by napríklad, v rámci ochrany straníckymi nezmyslami nenarúšaného životného prostredia ostatných slušných občanov, vyhlásiť niektorý vojenský priestor za výlučné miesto predčasnovolebnej aj povolebnej bojovej agitácie.

Tam by si mohli spolu s ostatnými straníkmi postaviť toľko obrovských reklamných plôch s umelými, krvopotne nacvičenými úškrnmi a slaboduchými, nikým nekontrolovanými sľubmi, koľko im srdce ráči.

Tiež by si tam mohli všetci stranícki hulváti, grobiani, odroni, surovci a chrapúni ručne a stručne vymieňať slaboduché, neomylné stranícke názory, bez zbytočného hluku rušiaceho normálny životný priestor mierumilovných nestraníckych občanov.

Žiaľ sa toho určite nedočkám od demokraticky sa tváriacich straníkov, ktorí zneužijúc euforickú nepozornosť nestraníkov, po veľkým nežným štrnganím vybojovanom zrušení vedúcej úlohy komunistickej strany, tichučko obíduc ustanovenia novej ústavy, zaviedli do života našej krajiny novú, oveľa ubíjajúcejšiu totalitu viacerých politických strán, nehanebne sa priživujúcich na štátnom rozpočte, všemožne otravujúcich život slušných občanov, a to nielen v rámci predčasnovolebného pseudoboja.

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Migranti, utečenci

Štáty EÚ odklepli nový migračný balíček, proti bolo len Maďarsko a Poľsko

08.05.2024 11:12

Schválený postoj štátov bloku je definitívny, nové migračné a azylové pravidlá už len formálne schvália únioví ministri.

Franziska Giffeyová

Ďalší nemecký politik sa stal terčom útoku. Agresor si vyhliadol bývalú starostku Berlína

08.05.2024 11:02

V miestnej knižnici ju zozadu udrel ju do hlavy a krku taškou naplnenou tvrdým obsahom.

dolinková

Ministerka Dolinková bude odvolávaniu čeliť vo štvrtok večer

08.05.2024 10:29

Ministerke opozícia vyčíta nečinnosť pri riešení akútnych problémov, ohrozenie prostriedkov z plánu obnovy či zvýhodňovanie finančných skupín.

gaza

Izrael otvoril priechod do Gazy Kerem Šalom. Po takmer 20 rokoch ovláda všetky vstupy

08.05.2024 10:23

Kerem Šalom bol uzavretý od nedele po útoku hnutia Hamas, ktoré pri ňom zabilo štyroch izraelských vojakov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 233
Celková čítanosť: 828189x
Priemerná čítanosť článkov: 3554x

Autor blogu

Kategórie