Založ si blog

Rusovskí rebeli

Prednedávnom sa pričinením skrášľovateľov Rusoviec, pravdepodobne s vedomím samosprávy, objavili na niektorých autobusových zastávkach ohorkové hlasovacie zariadenia, ktorými sa fajčiari môžu vyjadriť k dôležitým otázkam života, vhodením špačku do príslušného otvoru.

Počin je to určite vítaný, prispeje k čistote zastávok.

Čo ale s hlasovaniachtivými nefajčiarmi? Tí sa môžu buď naučiť fajčiť alebo využiť ohorky zanechané nehlasujúcimi fajčiarmi.

Rebelantské umiestnenie hlasovacích urien priamo v zastávke určite ovplyvní postoje samosprávy v priestupkovom konaní voči osobám fajčiacim v priestore zastávky, kde je to zákonom zakázané, keďže sú vlastne nepriamym spolupáchateľom nabádajúcim na fajčenie v zastávke, umiestnením popolníka.

Fajčenie na zastávke ešte umocní čakajúcim cestujúcim pocity z inhalácie exhalátov motorových vozidiel vidieckych občanov, valiacich sa ráno v nepretržitom prúde do hlavného mesta, a poobede späť domov.

Túto inovatívnu myšlienku by mohli napodobniť aj divadelníci. Umiestnením hlasovacích pľuvadiel pred divadlami, by sa zabránilo znečisťovaniu chodníkov pred nimi, žuvacích zlepšovateľov dychu sa zbavujúcimi, kultúru milujúcimi návštevníkmi obydlia múz.

Otroctvo

24.07.2024

Dôkladne rozmýšľate či priviesť na tento svet vlastné dieťa? Správne. Bude to najzávažnejšie, neskôr už neodvolateľné rozhodnutie vášho života. Zároveň však rozhodnete aj o vašom minimálne osemnásťročnom dobrovoľnom otroctve. I keď treba zároveň dodať, že o najkrajšom a nezabudnuteľnom. Pokiaľ sa chcete učiť len variť, radšej choďte do potravín kúpiť [...]

Hraboše

19.07.2024

Voľakedy sa hovorilo, že poľnohospodár má štyroch úhlavných nepriateľov, jar, leto, jeseň a zimu. Podľa najnovších reklamných vystúpení v hromadných oznamovacích prostriedkoch pribudli k nim aj hraboše. Rád by som sa dozvedel, ako dlho museli neúnavní reportéri hľadať, kým našli to krásne ohlodané, celebriťné pole. Občas chodím po chotári, a zatiaľ som nič [...]

Skvosty prírody

16.07.2024

Strakoš obyčajný Migrujúci vták trochu menší ako drozdy. U nás sa vyskytuje od apríla do septembra. Ako to v prírode obyčajne býva z praktických dôvodov, samček je vyparádenejší ako samička, čo umožňuje samčekovi odlákať pozornosť predátorov od hniezda a samičke zostať nenápadnejšou, rozdielne od zvyklostí ľudstva. Samček strakoša má sivé operenie hlavy, v [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 252
Celková čítanosť: 1000384x
Priemerná čítanosť článkov: 3970x

Autor blogu

Kategórie