Založ si blog

Modlitba

Tlačová správa: Stranícky predseda vláda vo svojich modlitbách prosí, aby Sedembolestná Panna Mária, patrónka Slovenska, neustále držala patronát nad Slovenskom a Slovákmi v ťažkých časoch a skúškach, ktoré zažívame.

Oceňujem, že niektorí straníci, zvolení menšinou oprávnených voličov, sa vedia modliť. Predseda vlády dvojkrížového trojkopčia ale asi nemá v pracovnej náplni nahrádzať svoju prácu modlitbou.

Snívam o tom, že vedúci orgánov verejnej správy, dosadení do funkcií dohodou straníkov, začnú odborne a hlavne nestranícky vykonávať svoje vlastné úlohy a nebudú sa spoliehať na žiadny ideologický patronát.

Snívam o tom, že budú mať pracovné povinnosti rozdelené tak, aby bol ich pracovný čas dostatočne využitý a aby nemali podmienky na prijímanie ďalších funkcií podľa straníckych potrieb.

Snívam o tom, že si uvedomia mieru inflácie, zamyslia sa nad jej príčinami, prehodnotia úlohy a činnosť regulačných orgánov.

Tiež rojčím o tom, že príslušné orgány si všimnú šírenie poplašných správ typu „… pretože si Jožko Mrkvička prdol“ hromadnými oznamovacími prostriedkami, vrátane „verejnoprávnych“, a namiesto poučovania verejnosti o potrebe rozlišovania nepravdivých správ od pravdivých urobili príslušné opatrenia na zabránenie šírenia nepravdivých informácií hromadnými oznamovacími prostriedkami, aj keby boli straníckeho pôvodu.

Žiaľ takýchto snov mám vďaka straníkom vykonávajúcim verejné funkcie, neuvedomujúcim si svoje úlohy a postavenie veľmi veľa. Zostáva mi len preto snívať o tom, že ich počet sa začne zmenšovať, buď tým, že straníci vo verejných funkciách začnú odborne a nestranícky pracovať, alebo sa nahradia nestraníckymi odborníkmi ochotnými pracovať.

Lúčenie

15.06.2024

Všetko raz skončí. Nastal čas. Pani prezidentka sa rozlúčila s funkciou, službou občanom aj s domom pionierov a mládeže. Lúčenie je obyčajne aj časom spomínania. Ako hrom z jasného neba pôsobil postup občianskej aktivistky za zabránenie vybudovania skládky smetí v Pezinku na úkor iných obcí do druhého kola prezidentských volieb. Jej súperom bol vyčačkaný, [...]

Podobnosti

11.06.2024

Malá malebná dedinka na južnom dvokrížovom trojkopčí. Z jednej strany neveľké kopčeky, z druhej jedna z väčších riek krajiny. Blížil sa koniec poslednej svetovej vojny. Nemci, utekajúci svinským galopom až zo sovietskych stepí, sa usadili v dedine s úmyslom trochu si odpočinúť, ale v prvom rade, po zničení všetkých mostov v okolí, aj zabrániť postupu červenej [...]

Skvosty prírody

08.06.2024

Sliepočka zelenonohá Vodný vták veľkosťou prirovnateľný menším druhom holubov. Jej typickými poznávacími znameniami sú červený zobák so žltou špičkou prechádzajúci do červeného rohovinového čela, nohy zelenožltej farby s červeným pásikom pod začiatkom operenia. Perie na chrbte a krídlach má hnedosivé, na hlave, hrudi a spodku tela tmavosivé s modrastým [...]

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 242
Celková čítanosť: 901292x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie