Založ si blog

Uznesenie

Stranícky koalično-opozičný košiar, na obrovské prekvapenie všetkých, sledujúcich občas ich stranícke divadelné predstavenia, spoločne odsúhlasil uznesenie súvisiace s útokom na pána predsedu vlády.

Žiaľ dokument, ktorý mal byť v prvom rade sebakritikou spôsobov práce straníckeho košiara, sa stal dokumentom rozdávajúcim úlohy na všetky strany, konkrétne politickým subjektom, médiám, mimovládnemu sektoru, vláde aj novinárom. Možno si myslia, že skrývaním sa za súhrnný pojem politické subjekty môžu naďalej nevšimnuto predstierať múdrosť a pracovitosť, bez hocijakých zmien vo vlastnom chovaní sa a konaní.

Dokument si nevšíma skutočnosť, že rozsievačmi nevraživosti medzi straníkmi aj niektorými občanmi sú v prvom rade nezmieriteľní straníci z košiara, po každých voľbách sa účelovo, myslením poslušne zaraďujúci do trvale, nezmyselne bojujúceho koaličného alebo opozičného stáda, ignorujúci cieľ ich zvolenia, bezbreho tárajúci o názoroch druhej strany, aj keby boli hocijako dobré a prospešné.

Očakával som, že stranícky košiar si po útoku na premiéra začne sypať popol na vlastnú hlavu, spustí slušnú diskusiu, pravidelnú prácu bez hlasovania o tom, či sa im chce alebo nechce, že konečne potreby a očakávania občanov budú uprednostnené pred čisto straníckymi a osobnými záujmami straníkov a ich prisluhovačov. Sníval som o začatí úvah na vypracovanie strategických dokumentov určujúcich smerovanie tejto krajiny a spoločnosti, vypracovaných s rešpektovaním všetkých relevantných názorov, ktoré budú rešpektovať aj hociktorí straníci zvolení v budúcnosti.

Asi ešte nedozrel čas na to, aby si straníci uvedomili na čo boli zvolení.

Namiesto nasmerovania myslenia všetkých straníkov k usilovnej, neustálej ale zároveň aj slušnej spoločnej práci rešpektujúcej záujmy celej spoločnosti, uznesenie povzbudzuje vládu k prijatiu adekvátnych bezpečnostných opatrení.

Pokiaľ si stranícky košiar myslí, že obklopenie straníkov rozsievajúcich nevraživosť ešte väčším počtom pomáhačov a chráničov, či už v civile alebo po zuby ozbrojených zamaskovancov v čiernych mundúroch prispeje k spoločenskému a ekonomickému rozvoju dvojkrížového trojkopčia, asi sa veľmi mýli.

Už je najvyšší čas, aby straníci namiesto reklamných samovychvaľovacích vystúpení v médiách, žabomyších bojov v košiari, organizovaní straníckych protestných akcií na uliciach, začali rozmýšľať o tom, ako by mali straníci, ktorí si uzurpovali všetku moc v krajine pracovať v prospech všetkých a chovať sa tak, aby sa konečne znovu mohli tešiť na srdečné stretnutia so svojimi voličmi bez asistencie tlupy pomáhačova chráničov.

Lex zaucho

24.06.2024

Stranícky richtár Hornej Dolnej Jožo schytal od svojho bývalého kamaráta Fera, počas nedeľného futbalového zápasu dedinskej ligy, zopár neočakávaných, až mu v ušiach zaľahlo. Niektorí to okamžite odsúdili a Joža nesmierne ľutovali. Iní začali rozmýšľať, prečo sa Jožo po zvolení za richtára tak výrazne zmenil, a videl už len záujmy spolustraníkov, svojich [...]

Pandemické blúznenie

20.06.2024

Momentálne najmúdrejší, stranícky, príkladne odborne fundovaný špecialista na vírusové ochorenia vyhlásil, že v dvojkrížovom trojkopčí pandémia koronavírusu nebola. Asi sa riadil žiarivým príkladom svojich straníckych predchodcov, podľa ktorých na zametenie hocijakých špinavostí pod koberec stačí vyhlásiť, že skutok sa nestal. Čo už? Však v dvadsiatom prvom [...]

Lúčenie

15.06.2024

Všetko raz skončí. Nastal čas. Pani prezidentka sa rozlúčila s funkciou, službou občanom aj s domom pionierov a mládeže. Lúčenie je obyčajne aj časom spomínania. Ako hrom z jasného neba pôsobil postup občianskej aktivistky za zabránenie vybudovania skládky smetí v Pezinku na úkor iných obcí do druhého kola prezidentských volieb. Jej súperom bol vyčačkaný, [...]

Výstražný štrajk RTVS

Podpíše? Nepodpíše? Pellegrini o zrušení RTVS rozhodne po návrate z Bruselu

26.06.2024 08:55, aktualizované: 09:10

Prezident rozhodne o podpise zákona o Slovenskej televízii a rozhlase počas budúceho týždňa.

Walmart / Streľba /

Útok neďaleko Las Vegas si vyžiadal päť obetí, útočník sa zastrelil

26.06.2024 08:36

Polícia útok označila za izolovaný incident a jeho motív nekonkretizovala.

Horská záchranná služba, Tatry

Turista neprežil pád z vrcholu Ostrého Roháča v Západných Tatrách

26.06.2024 07:43

Pád turistu z červeného turistického chodníka nahlásili horským záchranárom poľskí svedkovia.

Checkmate

„Bezpečnostné dôvody“. Moskovský aerosalón ani tento rok nebude, píše Kommersant

26.06.2024 07:07

Naposledy v roku 2021 si Vladimir Putin na MAKS-e prezrel pripravovanú novú ruskú stíhačku Checkmate (Šachmat).

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 244
Celková čítanosť: 931933x
Priemerná čítanosť článkov: 3819x

Autor blogu

Kategórie