Založ si blog

Šikmiči

Progresívne stranícke stádo urobí všetko pre víťazstvo ich srdcu milého kandidáta na prezidenta dvojkrížového trojkopčia, vyhlásil ich predseda. Vraj ten by mal byť dobrou protiváhou súčasnej vláde.

Varoval pred ocitnutím sa demokracie na šikmej ploche v prípade zvolenia kandidáta koaličného straníckeho stáda.

Pán progresívny predseda zjavne ignoroval prosbu šípkovej Ruženky, adresovanú všetkým občanom, o prečítanie si ústavy s porozumením, a konanie podľa jej ustanovení v budúcnosti. Inak by možno objavil, že ústava nepredpokladá žiadnu protiváhu aktuálnej vláde v osobe prezidenta.

Možno na zahraničnej univerzite to učili inak, najpravdepodobnejšie sa však spoločenským zriadením dvojkrížového trojkopčia vôbec nezaoberali.

Čo sa týka šikmej plochy, demokracia dvojkrížového trojkopčia sa už dávno na nej nachádza, dokonca sa možno už blíži po nej na okraj priepasti.

V súčasnom, čisto straníckom systéme delenia moci sú len a len straníci, nehanebne luhajúci voličom pred voľbami, prehliadajúci hocijaké záujmy občanov po voľbách, ortodoxne presadzujúci výlučne stranícke potreby a názory vlastného stáda, nekompromisne odmietajúci hocijaké, možno aj múdre a prospešné návrhy iných v rámci straníckeho koalično-opozičného divadelného predstavenia, skutočnými šikmičmi demokracie, a to všetci bez výnimky.

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Srbsko, Čína, Si Ťin-pching, Peng Li-jüan, Aleksandar Vučič

Si Ťin-pching je v Srbsku, pripomenul zásah čínskej ambasády lietadlom NATO spred štvrťstoročia

08.05.2024 06:05

Čínsky prezident Si Ťin-pching pokračuje vo svojej ceste po Európe. Z Francúzska sa v utorok presunul do Srbska, kde ho privítal jeho náprotivok Aleksandar Vučić.

Jutta Urpilainenová

Nová studená vojna? Eurokomisárka vysvetľuje, ako vyzerá konkurenčný boj s Ruskom a Čínou

08.05.2024 06:00

Eurokomisárka pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainenová hovorí o právnom štáte a médiách na Slovensku aj konkurenčnom boju EÚ s Ruskom a Čínou.

Pláž, Reynisfjara, Island, mReportér

Zábery z pláže, pred ktorou varujú turistov aj miestne úrady. Prečo je tak nebezpečná?

08.05.2024 05:00

mReportér Jaro Karak zachytil tieto pekné zábery priamo z Islandu.

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 233
Celková čítanosť: 828133x
Priemerná čítanosť článkov: 3554x

Autor blogu

Kategórie