Vek

Nestačí, že každý smrteľník je potrestaný starnutím, vážení stranícki zástupcovia ľudu ho obdarujú aj nezmyselnými, z toho vyplývajúcimi povinnosťami, a sťažujú mu život viac ako IT-čkári vytvárajúci komplikované produkty slúžiace len pre ich potešenie, a na zlosť používateľov.

Keď starší občan chce pri cestovaní železnicou uplatniť nárok na zľavu, vďaka pomäteným straníckym tvorcom legislatívy mu na preukázanie veku nestačí občiansky preukaz, ako by si niekto so zdravým sedliackym rozumom myslel, musí si vybaviť osobitný preukaz potvrdzujúci jeho vek u národného dopravcu. A aby cirkusu nebol za žiadnych okolností koniec, aj momentálne jediný súkromný železničný dopravca, vraj podľa platnej legislatívy, vyžaduje na uplatnenie zľavy podľa veku osobitný preukaz od národného dopravcu. Už sa len divím, že prečo ho nepožadujú aj kolotočiari.

Som zvedavý, ako to bude v blízkej budúcnosti, keď podľa európskej dopravnej legislatívy sa bude musieť o vykonávanie železničných dopravných služieb vždy záväzne súťažiť, a náhodou národný dopravca nezíska žiadnu licenciu na dopravu. V tom prípade mu zostane len lukratívny biznis vydávania nezmyselného preukazu? Prípadne ak na východe krajiny bude mať licenciu len súkromník, bude musieť východniarsky senior cestovať pre hlúpy preukaz niekoľko desiatok alebo stoviek kilometrov?

Bolo by dobré, keby si vážení stranícki zástupcovia ľudu, páni dopravní, sociálni a vnútorní ministri dali hlavy dokopy a začali rozmýšľať ako by mohli všetkým občanom, aj starším zjednodušiť život tým, že na preukázanie veku na hocijaké účely v dvojkrížovom trojkopčí bude všade a vždy postačovať len občiansky preukaz. A keďže žijeme v Európskej únii, toto pravidlo by malo tiež bez rozdielu platiť aj v celej únii bez hocijakých výnimiek.

Alebo sa naďalej budú len biť do pŕs ako vášniví konsolidátori verejných financií a pri tom farizejsky udržiavať nezmyselné zložité postupy vyžadujúce dosť veľké personálne, materiálové a iné náklady hradené daňovými poplatníkmi, len aby sa pár železničiarov mohlo hrať na štát v štáte?

Medveďovo

13.10.2024

Už zase medveď. Celé dvojkrížové trojkopčie má o čom tárať. Straníci a ich priatelia navrhli vymedziť oblasti, kde budú môcť macov neobmedzene strieľať. Po pár dňoch sa opäť vykľulo šidlo z vreca. Tentokrát úhlavného lesného nepriateľa nenaháňal nejaký pomätenec na smraďáku, ale použijúc vhodnejšie slová pána predsedu vlády, nejakí krvilační bastardi [...]

Nová dedina

10.10.2024

Dedina na juhozápadnom dvojkrížovom trojkopčí. Skoro taká, ako mnohé iné, len sa stala obeťou migrácie. Nie tej z bližšieho alebo vzdialenejšieho východu, ani tej z čierneho kontinentu, ale len obyčajnej domácej. Polia a záhrady sú obdarené úrodnou černozemou, skoro ako u východných susedov, stačí zasiať, zasadiť, a pri minimálnej starostlivosti je úspech skoro [...]

Odchod

07.10.2024

Pani stranícka zdravotná ministerka oznámila svoj plánovaný odchod z vysnívanej funkcie. Nedivím sa jej rozhodnutiu. V rezorte, kde každý účelovo klame, asi nie je možné nič rozumné vymyslieť. Štátni zdravotníci neustále plačú nad nedostatkom financií. Pritom finančné skupiny považujú zdravotníctvo za zlatú baňu, do ktorej sa oplatí výhodne investovať. Štátne [...]

Belgicko, Zelenskyj, Fico, summit

Zelenskyj Ficovi: Podporujte Kyjev, lebo Putin sa na Ukrajine nezastaví

17.10.2024 19:41

Bolo to prvé stretnutie slovenského premiéra Roberta Fica s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským od začiatku veľkej ruskej invázie vo februári 2022.

Jaroslav Haščák

Európsky súd pre ľudské práva zamietol Haščákovu sťažnosť v súvislosti so zásahom v sídle Penty

17.10.2024 17:57

K zásahu ozbrojených policajtov došlo 1. decembra 2020 v bratislavskom Digital Parku.

Mestský úrad Michalovce.

Napojení na sektu? Poslankyňa hovorí, že AllatRa prenikla aj na úrad v Michalovciach a na jarmoku mala stánok

17.10.2024 17:51

Sekta môže mať na Slovensku odhadom tisícky priaznivcov.

bager, Rajecká dolina, vodozádržné opatrenia

Pri výkopových prácach v priemyselnom parku v Záborskom zasypalo človeka

17.10.2024 17:29

"Osobu zasypalo pri výkopových prácach počas výstavby výrobnej haly."

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 269
Celková čítanosť: 1114897x
Priemerná čítanosť článkov: 4145x

Autor blogu

Kategórie