Založ si blog

Pandemické blúznenie

Momentálne najmúdrejší, stranícky, príkladne odborne fundovaný špecialista na vírusové ochorenia vyhlásil, že v dvojkrížovom trojkopčí pandémia koronavírusu nebola.

Asi sa riadil žiarivým príkladom svojich straníckych predchodcov, podľa ktorých na zametenie hocijakých špinavostí pod koberec stačí vyhlásiť, že skutok sa nestal.

Čo už? Však v dvadsiatom prvom storočí aj negatívna reklama založená na hocijakej hlúposti prináša straníkom vysnívané fajky.

Preplnené nemocnice, a to nielen na jednotkách intenzívnej starostlivosti, pacientmi s komplikáciami spojenými s koronavírusom, ohrozujúcimi ale aj berúcimi ich životy, reprofilizácia oddelení nemocníc aj veľmi časté, dlhé služby vyčerpaného zdravotného personálu, takisto ohrozeného koronavírusom, boli asi len blúznením nejakých slabšie informovaných osôb.

Nechápem, prečo jeho rodná strana v čase koronavírusu neponúkla tohto výnimočne podkutého odborníka na rozptýlenie celosvetového blúznenia o jeho nebezpečnosti. Alebo výnimoční straníci konajú pre dobro celej spoločnosti len keď sú pri košiarovom válove, a inak sa schovávajú v myšacích dierach a čakajú na svoju príležitosť?

Väčšina z nás, ktorí sme koronavírus prekonali, niektorí aj s dlhodobými fyzickými aj psychickými následkami sa teší, že už to máme za sebou, či už naše ohrozenie bolo skutočné alebo len blúznenie.

A snílkovia možno už rojčia o tom, aby najbližší celú zemeguľu ohrozujúci vírus bol dostatočne inteligentný, aby ohrozoval len ním vybranú cieľovú skupinu osôb, a aby ani náhodou neboli v jeho cieľovej skupine, rozmýšľajúci, slušní, charakterní, pracovití a dobrí ľudia.

Sever

27.09.2024

Každý rozmýšľajúci človek vidí a uvedomuje si, že dvojkrížové trojkopčie smeruje do záhuby, alebo aspoň do trvalej agónie. Tak ako sa dvaja hrdí, arogantní straníci občanov neopýtali na ich názor na delenie bývalej spoločnej republiky, tak isto sa nevzdelaní stranícki diletanti nikdy nepýtali na názor občanov, ohľadne očakávanej organizácie riadenia krajiny. [...]

Konsolidácia

24.09.2024

Návrh pána financministra na zvýšenie spotrebnej dane na knihy vyvolal obrovské pseudopobúrenie medzi štekajúcimi psami výlučne straníckeho košiara. Veď každú možnosť reklamy nezodpovedného opozičného tlčenia hubou treba náležite využiť. Priznám sa, čítam mnohým nepredstaviteľné množstvo kníh, ale nikdy v živote som sa nezaoberal výškou spotrebnej dane na ne. [...]

Banka

21.09.2024

Starší pán, ktorý si potrpí na pokoj je nútený navštíviť svoju banku. Nechce sa mu, ale čo už narobí. Naviac jeho banka v rámci zlepšovania služieb svojim klientom zrušila pobočku v susednej ulici, kde pokiaľ človek aj niečo chcel vybaviť, nielen pozdraviť pekné úradníčky, musel rátať asi s hodinou čakania a aj s približne hodinovým vybavovaním. Takže mu [...]

Miloš Zeman, Robert Fico

Zeman vítal gratulantov k svojej osemdesiatke, medzi prvými boli Fico s Kaliňákom

28.09.2024 16:14

Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý bol ako v Česku prvý zvolený v priamej voľbe, oslavuje v sobotu 80 rokov.

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 263
Celková čítanosť: 1076439x
Priemerná čítanosť článkov: 4093x

Autor blogu

Kategórie