Založ si blog

Šikmiči

Progresívne stranícke stádo urobí všetko pre víťazstvo ich srdcu milého kandidáta na prezidenta dvojkrížového trojkopčia, vyhlásil ich predseda. Vraj ten by mal byť dobrou protiváhou súčasnej vláde.

Varoval pred ocitnutím sa demokracie na šikmej ploche v prípade zvolenia kandidáta koaličného straníckeho stáda.

Pán progresívny predseda zjavne ignoroval prosbu šípkovej Ruženky, adresovanú všetkým občanom, o prečítanie si ústavy s porozumením, a konanie podľa jej ustanovení v budúcnosti. Inak by možno objavil, že ústava nepredpokladá žiadnu protiváhu aktuálnej vláde v osobe prezidenta.

Možno na zahraničnej univerzite to učili inak, najpravdepodobnejšie sa však spoločenským zriadením dvojkrížového trojkopčia vôbec nezaoberali.

Čo sa týka šikmej plochy, demokracia dvojkrížového trojkopčia sa už dávno na nej nachádza, dokonca sa možno už blíži po nej na okraj priepasti.

V súčasnom, čisto straníckom systéme delenia moci sú len a len straníci, nehanebne luhajúci voličom pred voľbami, prehliadajúci hocijaké záujmy občanov po voľbách, ortodoxne presadzujúci výlučne stranícke potreby a názory vlastného stáda, nekompromisne odmietajúci hocijaké, možno aj múdre a prospešné návrhy iných v rámci straníckeho koalično-opozičného divadelného predstavenia, skutočnými šikmičmi demokracie, a to všetci bez výnimky.

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 803646x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Kategórie