Založ si blog

Darček

Pred blížiacimi sa sviatkami pán direktor zavolal vedúceho oddelenia na pohovor. Vedúci sa potešil, možno budú nejaké odmeny, alebo aspoň spoločné posedenie na priaznivý rozvoj kolektívu.

Žiaľ pán direktor sa tváril akoby jedol kyslú kapustu. To neveštilo nič dobré. Pán direktor oznámil pridelenie nového zamestnanca na neobsadenú funkciu, čo by nemusela byť zlá novina, zároveň však dodal, že sa jedná o syna matraca straníckeho ministra, ktorý si k robote, podobnej tej v náplni činnosti oddelenia doteraz ani nepričuchol, jedinou jeho možnou výhodou je znalosť jedného cudzieho jazyka. Jeho neprispôsobivosť kolektívu a tulenia nemoc ho však predbehli na míle.

Pán direktor tiež oznámil, že nepredpokladá, žiadny príspevok od nového zamestnanca k činnosti oddelenia, a určite nebude posudzovať činnosť vedúceho oddelenia cez nečinnosť nového zamestnanca.

Vedúci oddelenia sa napriek tomu snažil aktivizovať prírastok kolektívu využitím jeho prekladateľských schopností. Zhruba za rok spoločnej existencie na oddelení od neho vymámil preklady troch dokumentov. Pričom preklad niekoľkých stránok prvého dokumentu mu trval aspoň mesiac a s každým novým sa čas vykonania prekladu badateľne predlžoval. Pre neznalosť odbornej problematiky však všetky preklady musel vedúci znovu podrobne prehodnocovať, rozširujúc si tak vlastné pracovné zaťaženie.

Ostatným zamestnancom vedúci otvorene vysvetlil chránené postavenie nového zamestnanca, čo prijali dosť odmietavo, lebo museli vykonávať aj prácu za funkciu obsadenú straníckym, laickým zaparkovancom.

Prišelec využíval veľkú časť svojho pracovného času na propagáciu svojho šľachtického pôvodu, oznamovanie svojich obrovských úspechov v riadení svojej virtuálnej firmy, strihaním pások imaginárnych dcérskych podnikov na ďalekom východe, na snorenie po všetkých kanceláriách v ktorých ho ešte nepoznali, a z ktorých ho ešte nevyhnali, s účelom len jemu známym, tiež na snívanie o kúpe výnimočného fára v zlatej metalíze.

Kolegom z oddelenia sa popýšil aj vlastníctvom pištole, i keď piktogram pri vchode do budovy všetkým zakazoval vstupovať s takými krámami. Našťastie jedno pyšné predstavenie, bez očakávaného obdivu a závisti kolegov, uspokojilo jeho chúťky vyniknúť v tejto oblasti.

Zlý sen vedúceho oddelenia trval do výmeny straníckeho ministra. Po nej sa spustila lavína výmeny všetkých stranou nominovaných vedúcich zamestnancov, vrátane pána direktora. Nový, reštrukturalizačnou aktivitou hýriaci riaditeľ si vybojoval presun oddelenia na iný útvar podniku. Našťastie jednou z podmienok uskutočnenia organizačnej zmeny bolo ponechanie pacienta, ako straníckeho zaparkovanca s obľubou spomínali jeho kolegovia, na pôvodnom útvare. A vedúci oddelenia si potom mohol v relatívnom kľude užiť pozitívny vplyv zbavenia sa neočakávaného straníckeho environmentálneho zaťaženia.

Verné zrkadlo

03.09.2024

Nehanbite sa, nahliadnite do flogu. Uvidíte tam skutočne verný obraz smerovania straníckeho dvojkrížového trojkopčia. Nedajte sa mýliť tričkami, ktoré tam aktuálne vidíte. Obrázky majú všeobecnú vypovedaciu hodnotu o celej samozvanej straníckej garde, obyčajne volenej drvivou menšinou oprávnených voličov. Uvidíte na nich pyšných, egoistických a diletantských [...]

Vedúci

30.08.2024

Hlboký, takzvaný socializmus. Stranícky súdruh vedúci dcérskeho podniku v banskom mestečku na hornej Nitre bez hanby poberá mzdu za nikdy nevykonanú prácu. Až tak mu narástol hrebienok, že ani nadriadení a straníci sa už na to nemohli len tak nevšímavo prizerať. Za trest ho namiesto prokuratúry poslali na južné dvojkrížové trojkopčie vykonávať funkciu vedúceho [...]

Skvosty prírody

14.08.2024

Drozd čvíkota Najväčší a najkrajšie sfarbený drozd, vyskytujúci sa u nás. Medzi vzhľadom samčeka a samičky nie je žiadny výrazný rozdiel. Na hlave a zadnej časti krku má tmavosivé, jemne modrasté perie. Hornú časť chrbta a krídla má hrdzavohnedú. Spodnú časť chrbta bledosivú. Konce krídiel a chvost skoro čierne, sivo obrúbené. Prednú časť krku a hruď má [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 257
Celková čítanosť: 1046627x
Priemerná čítanosť článkov: 4072x

Autor blogu

Kategórie