Založ si blog

Alternatíva chaosu

Podľa vyjadrenia jedného zo straníkov v rámci predčasnovolebného predstavenia, ľudia po predchádzajúcich voľbách čakali zmenu, namiesto toho prišiel chaos.

Možno účelovo mlčal o tom, že marazmus spoločnosti a sny o potrebnej zmene, aj nasledujúci chaos spôsobili len a len straníci, ktorí demokraticky sa tváriac uchvátili všetku moc, obsadili všetky rozhodujúce funkcie svojimi členmi a prisluhovačmi, bez potrebného vzdelania, odbornosti a skúsenosti, a vylúčili ostatných občanov z rozhodovania o budúcnosti a smerovaní krajiny.

Občanom zostala len úloha poslušného stáda, podľa priania straníkov vhadzujúceho hlasovacie lístky do urien.

Demokraticky sa tváriaceho straníka zaujíma účasť oprávnených voličov vo voľbách len z pohľadu záujmov vlastnej strany. Percento účasti voličov vo voľbách nie je v demokraticky sa tváriacej stranícky riadenej krajine pre straníkov zaujímavá. Voľby by boli asi platné aj keby volili len straníci sami seba. Žiadneho straníka nezaujíma, čo očakáva občan nezúčastňujúci sa na straníckom volebnom cirkuse.

Nechápem, ako by mohol byť straník so straníckym myslením alternatívou inému straníkovi so straníckym myslením. Pravdepodobne len rozdielnymi straníckymi cieľmi, ktoré sa však s pravdepodobnosťou blížiacou k istote nezhodujú s cieľmi a očakávaniami nestraníckych občanov.

Takže rojko bude ďalej márne čakať na zmenu straníckeho marazmu a chaosu na občiansku spoločnosť riadenú uznávanými, vzdelanými odborníkmi, keďže o veľmi potrebnej zmene by mali podľa súčasného nastavenia demokraticky sa tváriacej stranícky riadenej spoločnosti rozhodnúť straníci sami.

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 785292x
Priemerná čítanosť článkov: 3444x

Autor blogu

Kategórie