Založ si blog

Ako ďalej?

V myslení ľudí dvadsiateho prvého storočia žiaľ prevláda láska k pohodliu, sebeckosť, samoľúbosť, nevšímavosť, arogancia, chamtivosť, závisť, slaboduchosť, nenávisť, militarizmus a podobné nevhodné sprievodné výdobytky takzvanej demokracie.

Nezadržateľne to vedie k zániku ľudstva a možno jedinej životodarnej zemegule. Myslenie ľudí im nedovolí ani trošku pribrzdiť svoje egoistické potreby a už vôbec nie zaradiť spiatočku.

Bohovia a univerzum budú musieť podumať ako ďalej. Možno sa im podarí vymyslieť niečo, momentálne nepredstaviteľné, na zmenu zvráteného myslenia ľudstva.

Možno im tiež nezostane nič iné, ako sa modliť za záchranu ľudstva a zemegule, otázne je len, či sa oni majú ku komu.

Alebo ich jednoducho prestane baviť zaoberať sa ľudstvom postihnutým imunitou voči normálnemu mysleniu, a nechajú ho ísť svojou nepremyslenou cestou do záhuby.

Uvidíme, alebo možno ani nie.

Medveď

18.03.2024

Do Mikuláša sa zatúlal medveď. Deti dvadsiateho prvého storočia by povedali, že asi mal pokazenú navigáciu. Pritom pohyb divej zveri v obývaných zónach nie je vôbec výnimočný. V čase keď všetci pracovití ľudia odpočívajú v rámci prípravy na ďalší deň budovania demokratického kapitalizmu, obývané zóny ožívajú divou zverou, ktorá využije relatívny kľud na [...]

Správy

16.03.2024

Sedím pred čarovnou debnou sledujúc, vraj podľa samochvály, najobjektívnejšie správy. Však ani v čase pakovskej straníckej džamahírie by som sa nemal úplne odrezať od spoločenského diania, aj keď ním nie som nadšený. Ale čo to? To sa mi asi len zdá. Čo, prebehol nejaký utajený puč? Z ničoho nič verejnoprávne vysielajú normálne správy. Krátke výstižné, zo [...]

Premena

13.03.2024

Nie je to tak dávno, asi si mnohí pamätajú, ako sa fešná, blonďavá pani sudkyňa po obvinení z nie spoločensky najprijateľnejších činov veľmi rýchlo premenila, skoro priamo pred médiami na poriadnu erdegbabu. Neviem, či sa to zdá len mne, ale tak sa mi marí, že švárna, usmievavá, blonďavá pani kultúrna ministerka následkom pozornosti médií, pomaly ale isto [...]

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 219
Celková čítanosť: 722888x
Priemerná čítanosť článkov: 3301x

Autor blogu

Kategórie