Založ si blog

Prečo plánovať?

Viem, že myšlienka plánovania je pre väčšinu nadšených, demokratických, slobodných občanov s možnosťou cestovať, závislých od súčasnej politickej propagandy, ako červené plátno pre býka.

Vedenie najväčšej nemocnice hlavného mesta asi bude mať iný názor. Blížiacim sa otvorením novej súkromnej nemocnice sa začali hromadne objavovať výpovede jej lekárov a sestričiek, očakávajúcich svoju výnimočnú budúcnosť vykonávaním práce v nej.

Žiaľ takéto kanibalské oberanie konkurenta o skúsený, vyškolený personál sa stáva každodennou súčasťou neplánovaného hospodárstva, a nielen v oblasti zdravotníctva, i keď takéto získavanie konkurenčnej výhody by malo byť minimálne predmetom záujmu orgánov dohliadajúcich na hospodársku súťaž, a mohlo by byť aj predmetom právnej regulácie.

Nič nebránilo autorom myšlienky novej nemocnice včas myslieť aj na nábor a výchovu personálu, ktorý v nej bude pracovať.

V tejto súvislosti bude zaujímavé sledovať, ako sa k problému postavia orgány navrhujúce výstavbu novej veľkej štátnej nemocnice v hlavnom meste. Sú už naplánované stavy v budúcnosti potrebného personálu, pracuje sa na jeho získaní a vyškolení? Alebo sa situácia po ukončení jej výstavby zopakuje kanibalizovaním personálu ostatných fungujúcich nemocníc?

Ako pacient sa môžem len tešiť, keď spustením novej nemocnice sa skrátia čakacie časy na najviac požadované zákroky na minimum. Pokiaľ však čakacie časy budú pretrvávať z dôvodu neexistencie potrebného personálu, otvorenie hocijakej novej nemocnice, svojím vybavením zvyšujúcej kapacitu zdravotníckych výkonov, nebude pre nikoho nič platné.

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 229
Celková čítanosť: 797068x
Priemerná čítanosť článkov: 3481x

Autor blogu

Kategórie