Založ si blog

Vis a Mat

Vis a Mat sa v jeden krásny slnečný deň rozhodli šmahom ruky vyriešiť dlhodobo nimi samými a ich predchodcami zanedbávané problémy zdravotníctva. Mysleli si, že najlepšie sa to asi podarí napodobnením vysoko odborných postupov dvoch neomylných majstrov zo známej televíznej rozprávky.

Najsamprv Vis predložil nerealistickú požiadavku na zvýšenie platov lekárov, napodobujúc už raz úspešne uplatnený podobný postup.

Nato Mat s krvácajúcim srdcom sliepky sediacej na zlatých vajciach vypracoval protinávrh zvýšenia platov na úroveň našich bývalých spoluobčanov.

Vis nelenil a na verejnom zhromaždení prehlásil, že im vôbec nejde o platy ale o záchranu päťtisíc obetí ich znemožnenej činnosti alebo nečinnosti.

Mat sa nedal zahanbiť a vyrukoval s revolučnou myšlienkou vyriešenia problémov zdravotníctva predčasným vyplácaním vernostných odmien.

Vis to samozrejme odmietol a vrátil sa k pôvodnej požiadavke zvýšenia platov.

Rokovania medzi Visom a Matom budú pokračovať s vylúčením mediátora. To bolo asi nutné, veď prečo by mal načúvať nejaký záškodník vysoko erudovaným, bezchybným, vzájomne nepočúvaným monológom Visa a Mata.

Vis a Mat majú do konca mesiaca ešte dostatočný priestor na vlastnú reklamu, síce vytvárajúcu spoločenskú hystériu a psychický teror občanov, naozaj odkázaných na kvalitné a neodkladné služby zdravotníctva, to ich však zjavne nezaujíma.

Po ukončení folklórneho predstavenia budú v pohode pokračovať v oficiálne alebo neoficiálne dobre platených straníckych, štátnych, odborárskych alebo zdravotníckych funkciách, aj z peňazí daňových poplatníkov.

Samozrejme len z peňazí tých, ktorí vysoko odborné, zodpovedné konanie Visa, Mata a im podobných majstrov, preventívne, zatiaľ bezdôvodne, odkladajúcich nevyhnutnú plánovanú zdravotnícku starostlivosť bez znalosti výsledku rokovaní Visa a Mata, prežijú.

A keby náhodou občania alebo zdravotníci začali premýšľať nad smerovaním tejto krajiny, vždy sa vymyslí nejaká nová téma na folklórne slávnosti odvádzajúce pozornosť od omnoho pálčivejších problémov v živote spoločnosti.

Prvé kolo

25.03.2024

Máme ho za sebou, po podľa politológov nudnej predvolebnej kampani. Dokonca nikto z kandidátov, ani ten od koho sa to najviac očakávalo, nevytiahol žiadnu pecku. Jednoducho len bežný stranícky folklór dvojkrížového trojkopčia. Volebné miestnosti boli vybavené klasicky, papierovou jednorazovou urnou a papundeklovou španielskou stenou, aby voliči nemohli navzájom odpisovať, [...]

Štatistika

23.03.2024

Rozmýšľam nad štatistickými údajmi dvojkrížového trojkopčia za rok 2023. Počas roka vzniklo vyše 11 tisíc dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 265 osôb, ťažko sa zranilo 869. Údaje o škodách spôsobených dopravnými nehodami som žiaľ nenašiel. Vyše 12 tisíc osôb jazdilo preukázane pod vplyvom alkoholu. O tom, koľko vodičov nedodržuje obmedzenia rýchlosti a koľko [...]

Medveď

18.03.2024

Do Mikuláša sa zatúlal medveď. Deti dvadsiateho prvého storočia by povedali, že asi mal pokazenú navigáciu. Pritom pohyb divej zveri v obývaných zónach nie je vôbec výnimočný. V čase keď všetci pracovití ľudia odpočívajú v rámci prípravy na ďalší deň budovania demokratického kapitalizmu, obývané zóny ožívajú divou zverou, ktorá využije relatívny kľud na [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 221
Celková čítanosť: 741582x
Priemerná čítanosť článkov: 3356x

Autor blogu

Kategórie