Založ si blog

Arogantní dedovia

Opäť budú Vianoce. Nezávislý sudca, po zvážení všetkých okolností, prepustil na slobodu nachmeleného arogantného deda, ktorý sa svojim sobím záprahom, pri nedodržaní maximálnej povolenej rýchlosti, nechtiac pošmykol a spôsobil ujmu osobám, neprízorne sa zdržujúcim v blízkosti sánkarskej dráhy. Teraz už môže v pohodlí domova očakávať výsledok vyšetrovania, ktoré sa ukončí možno za rok a súd konajúci sa možno o niekoľko rokov.

Nezávislý súd prihliadajúc na precedensy ho možno odsúdi na podmienečný trest odňatia slobody, možno na trest odňatia slobody v teple domova s nepohodlným dohliadacím náramkom. Uvidíme, jak slepý povedal. Po uplynutí trestu môže vzhľadom na precedens s úspechom kandidovať na funkciu prokurátora.

V prvom návale samoreklamnej aktivity mienil niektorý funkcionár kvalifikovať čin arogantného deda ako všeobecné ohrozenie, i keď ohrozenie ešte asi neznamená spôsobenie ujmy.

Pri tejto smutnej príležitosti si môžeme pripomenúť, že najhoršia nehoda na železničnom priecestí v dvojkrížovom trojkopčí sa stala začiatkom osemdesiatych rokov minulého storočia na trati Komárno – Bratislava, keď jedenásť cestujúcich neprežilo konanie arogantného deda porušujúceho zákon o cestnej premávke. V každom vlaku sa nachádzajú desiatky až stovky cestujúcich a tiež nemalé materiálne hodnoty.

Každý vjazd cestného vozidla na železničné priecestie, v rozpore so zákonom o cestnej premávke, by sa mohol tiež oprávnene kvalifikovať ako všeobecné ohrozenie s príslušným účinným trestom.

Peňažný trest je pre zbohatnutých arogantných dedov len na smiech a pre ostatných nezriedka predmetom handlovania.

Keďže kapacity nápravných zariadení sú obmedzené, možno by bolo načase spomenúť si na voľakedajšie účinné tresty, ktoré by sa mohli patrične prispôsobiť modernej dobe a technológiám.

Čo tak opäť zaviesť týždenný pobyt v pranieri, verejné bičovanie po holom zadku na dereši, usekávanie končatín, ukameňovanie a podobne, podľa závažnosti priestupku alebo trestného činu, s umiestnením príslušného záznamu na sociálnych sietiach pre poučenie nadšencov digitálnych médií.

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 801241x
Priemerná čítanosť článkov: 3484x

Autor blogu

Kategórie