Založ si blog

Správca?

Jeden by si myslel, že v časoch existujúcej armády nezamestnaných si ľudia, ktorí by mali vykonávať prácu správcu hocičoho nachádzajúceho sa vo verejnom priestore si dajú záležať, aby o svoju prácu neprišli.

Každodenný život presviedča vnímajúcich občanov, že to asi nie je tak. Inak by sa neobjavovali dosť často správy o padaní stĺpov elektrického vedenia, verejného osvetlenia, mostov, schodov a rôznych iných svojim technickým stavom verejnosť ohrozujúcich zariadení.

Je smutné, že po zverejnení takýchto správ sa nikdy neozve žiadny nadriadený správcu s príslušnou odmenou zodpovedným osobám za zanedbanie vykonania preventívnych činností správcu zariadenia, a tým spôsobené verejné ohrozenie občanov.

Buď osoby vykonávajúce činnosti správcu v nových podmienkach nemajú ani poňatia, čo by správa zariadení vo verejnom priestore mala obnášať, alebo kávičkujúc a fajčiac v pohodlí kancelárie len prekladajú dokumenty z jedného konca stola na druhý a modlia sa, aby ten spravovaný krám ešte chvíľu postál, a aby nikoho nenapadlo po jeho neželanom páde sa pýtať, kto za to okrem počasia môže.

A prežitiachtivým občanom ostáva len viera vo vlastnú laickú schopnosť odhaliť pohľadom ohrozujúce zariadenia v miestach svojho pohybu, a z ďaleka ich obchádzať. Žiaľ priestoru na obchádzanie ohrozujúcich zariadení pri takejto správe bude stále menej a menej.

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Gymnázium Antona Bernoláka, škola, senec

Na rekonštrukciu škôl v regiónoch pôjde z eurofondov takmer 200 miliónov eur

09.05.2024 12:57

Výzva bola podľa Rašiho pripravovaná už jeho predchodcami, ale bola v decembri 2023 zrušená.

Izrael / Obrnené vozidlo / Pásmo Gazy /

Desiatky europoslancov žiadajú sankcie proti Izraelu, chcú zvolať mimoriadny summit

09.05.2024 12:25

Vyzývame, aby ste čo najskôr zvolali zasadnutie, na ktorom by sa prediskutujú dôsledky invázie a uvalili sankcie proti Izraelu," píše sa v otvorenom liste.

dieťa, lekár, pediater, zdravotná starostlivosť

Dolinková: O príspevok na ambulanciu požiadalo 66 lekárov, úspešných bolo 47

09.05.2024 12:22

Žiadatelia sa môžu uchádzať o príspevok až do výšky 80 000 eur. Celkovo je na výzvu vyčlenených vyše deväť miliónov eur.

Nôž

Agresor v bratislavskej električke ohrozoval cestujúcich nožom

09.05.2024 11:44

Vyšetrovateľ obvinil 48-ročného muža.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 233
Celková čítanosť: 829866x
Priemerná čítanosť článkov: 3562x

Autor blogu

Kategórie