Založ si blog

Násilie?

Dvaja úradníci z dvojkrížového trojkopčia v rámci pracovných povinností zavítali do výstavou kvetín známeho mesta na severnej Morave, ktoré mimo iného je aj sídlom arcibiskupa.

Využijúc krásne slnečné počasie babieho leta sa rozhodli ponavštevovať prírodné, sakrálne ale aj svetské pozoruhodnosti mesta a jeho blízkeho okolia. A veru z prostej myšlienky sa vykľul bohatý program.

Unavení prehliadkou si dopriali dobrý obed, so síce nie regionálnou, ale o to chutnejšou kulajdou, a typickú sviečkovú na smotane s výbornými knedlíkmi. Na dorazenie si v cukrárni na námestí oproti orloju ešte objednali špeciálny miestny zákusok, provokujúci chuťové poháriky tenučkou vrstvou jemného cesta, na ktorom sa nachádzali dve poriadne hrubé vrstvy krému. Sen každého labužníckeho muža.

Prekonajúc únavu z hostiny sa pobrali za ďalšími pamätihodnosťami.

Vchádzajúc do kľukatej stredovekej uličky začuli krik a volanie o pomoc. Po bližšom rozhliadnutí zbadali chlapa, mlátiaceho a kopajúceho nejakú ženu.

Zhodnotili, že chlap, tintítko s výškou asi meter a pol a vážiaci menej ako pol metráka, ktorého mohla aj tá bitá žena samotná preraziť na poly, by nemusel byť nejakým ťažkým súperom, preto sa rozhodli konať aj bez klasického volania tamojších pomáhačov a chráničov.

Plánujúc vykonať svoj každodenný dobrý skutok slušne požiadali bitkára, aby prestal rušiť pokoj starého mesta mlátením slabej ženy, ktorú ako sa hovorí ani kvetinou neudrieš.

Namiesto očakávaného ďakujem, žena s výškou asi meter osemdesiat a váhou aspoň sedemdesiat päť kíl, začala nevyberaným, tu neopakovateľným slovníkom, vysvetľovať príliš aktívnym úradníkom, že sa nemajú starať do ich záležitostí, a že ju partner môže mlátiť kde a kedy sa mu chce.

Úradníci sklamaní nevydareným pokusom o dobrý skutok sa vydali ďalej za svojimi turistickými záujmami, na konci ulice začujúc obnovenú ručnú výmenu názorov medzi milujúcimi sa partnermi. Nuž čo, nie každý si môže dovoliť platiť ohromné čiastky vo vykričanom dome s červeným lampášom, keď chce zažiť nejaké špeciálne milovanie.

Otroctvo

24.07.2024

Dôkladne rozmýšľate či priviesť na tento svet vlastné dieťa? Správne. Bude to najzávažnejšie, neskôr už neodvolateľné rozhodnutie vášho života. Zároveň však rozhodnete aj o vašom minimálne osemnásťročnom dobrovoľnom otroctve. I keď treba zároveň dodať, že o najkrajšom a nezabudnuteľnom. Pokiaľ sa chcete učiť len variť, radšej choďte do potravín kúpiť [...]

Hraboše

19.07.2024

Voľakedy sa hovorilo, že poľnohospodár má štyroch úhlavných nepriateľov, jar, leto, jeseň a zimu. Podľa najnovších reklamných vystúpení v hromadných oznamovacích prostriedkoch pribudli k nim aj hraboše. Rád by som sa dozvedel, ako dlho museli neúnavní reportéri hľadať, kým našli to krásne ohlodané, celebriťné pole. Občas chodím po chotári, a zatiaľ som nič [...]

Skvosty prírody

16.07.2024

Strakoš obyčajný Migrujúci vták trochu menší ako drozdy. U nás sa vyskytuje od apríla do septembra. Ako to v prírode obyčajne býva z praktických dôvodov, samček je vyparádenejší ako samička, čo umožňuje samčekovi odlákať pozornosť predátorov od hniezda a samičke zostať nenápadnejšou, rozdielne od zvyklostí ľudstva. Samček strakoša má sivé operenie hlavy, v [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 252
Celková čítanosť: 1000309x
Priemerná čítanosť článkov: 3969x

Autor blogu

Kategórie