Založ si blog

Násilie?

Dvaja úradníci z dvojkrížového trojkopčia v rámci pracovných povinností zavítali do výstavou kvetín známeho mesta na severnej Morave, ktoré mimo iného je aj sídlom arcibiskupa.

Využijúc krásne slnečné počasie babieho leta sa rozhodli ponavštevovať prírodné, sakrálne ale aj svetské pozoruhodnosti mesta a jeho blízkeho okolia. A veru z prostej myšlienky sa vykľul bohatý program.

Unavení prehliadkou si dopriali dobrý obed, so síce nie regionálnou, ale o to chutnejšou kulajdou, a typickú sviečkovú na smotane s výbornými knedlíkmi. Na dorazenie si v cukrárni na námestí oproti orloju ešte objednali špeciálny miestny zákusok, provokujúci chuťové poháriky tenučkou vrstvou jemného cesta, na ktorom sa nachádzali dve poriadne hrubé vrstvy krému. Sen každého labužníckeho muža.

Prekonajúc únavu z hostiny sa pobrali za ďalšími pamätihodnosťami.

Vchádzajúc do kľukatej stredovekej uličky začuli krik a volanie o pomoc. Po bližšom rozhliadnutí zbadali chlapa, mlátiaceho a kopajúceho nejakú ženu.

Zhodnotili, že chlap, tintítko s výškou asi meter a pol a vážiaci menej ako pol metráka, ktorého mohla aj tá bitá žena samotná preraziť na poly, by nemusel byť nejakým ťažkým súperom, preto sa rozhodli konať aj bez klasického volania tamojších pomáhačov a chráničov.

Plánujúc vykonať svoj každodenný dobrý skutok slušne požiadali bitkára, aby prestal rušiť pokoj starého mesta mlátením slabej ženy, ktorú ako sa hovorí ani kvetinou neudrieš.

Namiesto očakávaného ďakujem, žena s výškou asi meter osemdesiat a váhou aspoň sedemdesiat päť kíl, začala nevyberaným, tu neopakovateľným slovníkom, vysvetľovať príliš aktívnym úradníkom, že sa nemajú starať do ich záležitostí, a že ju partner môže mlátiť kde a kedy sa mu chce.

Úradníci sklamaní nevydareným pokusom o dobrý skutok sa vydali ďalej za svojimi turistickými záujmami, na konci ulice začujúc obnovenú ručnú výmenu názorov medzi milujúcimi sa partnermi. Nuž čo, nie každý si môže dovoliť platiť ohromné čiastky vo vykričanom dome s červeným lampášom, keď chce zažiť nejaké špeciálne milovanie.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 815843x
Priemerná čítanosť článkov: 3532x

Autor blogu

Kategórie