Založ si blog

Papiňák zabijak

Jedna pracovitá dáma sa rozhodla podeliť s čitateľkami o svoj dramatický zážitok pri varení.

Neoceniteľný tlakový hrniec pri varení fazule jednoducho vybuchol, preto odporúča ostatným dámam tak nevariť.

Asi z neinformovanosti. Každý slušný tlakový hrniec má zabudované minimálne dva poistné prvky. Prvým je regulačný ventil tlaku v hrnci, ktorý vždy vypustí každý pretlak, presahujúci nastavenú hodnotu. Pre prípad poruchy regulačného ventilu z hocijakého dôvodu je k dispozícii poistný ventil, ktorý sa musí preraziť pri nižšom tlaku, ako tlak pri ktorom môže hrniec vybuchnúť. Takže výbuch dobrého hrnca, bez neodborného zásahu do poistných prvkov, nemôže ani teoreticky nastať.

Čo sa mohlo stať v kuchyni dotknutej dámy naznačujú ňou uvedené ďalšie informácie. Že vraj papiňák občas vypúšťal paru bokom, čo môže byť prejavom nefunkčnosti regulačného tlakového ventilu.

Pravdepodobne najväčšiu vypovedaciu hodnotu však má asi jej informácia o tom, že hrniec bol z tých drahších, značky nepredávanej bežne v obchodoch, so sľúbenou doživotnou zárukou.

Informácia naznačuje, že sa možno jednalo o riad od takzvaných šmejdov, ktorí vám v sprievode krásnych marketingových rečí predajú za premrštenú cenu hocičo, spoľahnúc sa na nemožnú reklamáciu, nehovoriac už o prípadnej náhrade škody spôsobenej nefunkčným brakom.

Prosím všetky dámy, ak chcú predísť podobným malérom, aby si pred použitím hocijakého domáceho technického zariadenia podrobne preštudovali návod na jeho použitie a všetky jeho funkcie.

Pokiaľ nemáte na to potrebnú trpezlivosť a vlohy, nehanbite sa a poproste niekoho, aby to spravil za vás a naučil vás zariadenie správne používať, vrátane úkonov potrebných pred použitím, počas používania a po použití.

Prajem vám veľa príjemných chvíľ pri vedomom používaní užitočných domácich pomocníkov, kúpených od zodpovedných predajcov.

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Dobojované

07.04.2024

Áno. Síce len dočasne, lebo vo verejnom priestore sa už vyškľabujú verní, ortodoxní straníci, túžiaci potešiť svojou múdrosťou a neomylnosťou aj európskych obyvateľov. Výsledok boja o prezidentské kreslo bol podľa očakávaní straníkov, ich prívržencov a parazitov využívajúcich potemkinovskú pseudodemokraciu. Podľa mojich skromných matematických znalostí, vyhral [...]

SR ÚV MZVEZ Fico Blanár rokovanie kontrola TK BAX

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59

Opatrenia v podobe prevzatia časti utečencov alebo finančnej či materiálnej pomoci pre krajiny zasiahnuté prílivom migrantov označil pred novinármi za diktát, nejde podľa neho o solidaritu.

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 778518x
Priemerná čítanosť článkov: 3430x

Autor blogu

Kategórie