Založ si blog

Kufor

Hurá! Splnil sa mi sen. Už ho mám. Že čo? No predsa kufor. Kolieskový! Už nebudem chodiť ako vykopávka s kufrom v ruke, a už vôbec nie s batohom, ten predsa kriví chrbticu.

Jak som vošiel do butiku, hneď som sa doňho zamiloval. Bola to láska na prvý pohľad. Bol krásny, umelohmotný, veľký skoro jak almara. Tá ťapa predavačka sa ma vypytovala na čo ho mienim používať, že mi chce poradiť. Ešteže čo, ako by tá haraburda vedela čo ja potrebujem? Nech sa radšej drží hesla „Náš zákazník náš pán“.

A tá krásna krikľavá farba, všade bude vynikať. Ešte aj zámok má, na kód. Musím si ho zapísať do mobilu, a pre istotu aj na nejakú nálepku do vnútra kufra.

A tie šumné kolieska, neopísateľné. Hneď som vedel, že budeme nerozluční a zažijeme spolu nespočetné množstvo krásnych zážitkov.

Po týždni som išiel na trojdňovú pracovnú cestu. Do nerozlučného som nabalil skoro všetko okrem kuchynského riadu. Veď predsa jeden nikdy nevie. Aj prípadní bytoví zlodeji budú prekvapení, keď nájdu skoro prázdne skrine a police.

V autobuse sme si s nerozlučným sadli na štvorsedadlo. Aby sme sa netlačili. Proletári idúci na rannú zmenu síce zazerali, ale aspoň mali rozcvičku na státie v robote, a tým čo majú sedavé zamestnanie to tiež neuškodilo.

Na stanici bolo plno. Ťažko sa dalo prejsť aj bez batožiny. My s nerozlučným sme sa však hrdinsky predrali, aj keď nejakí trapoši mali akési poznámky typu „kontroluj si ten kufor pre invalidov“.

V chodbičke vlaku bolo tiež husto. Nevadí, super kolieska nerozlučného prekonali nohy všetkých.

V kupé som sa pohodlne usadil a nerozlučného som postavil pred susedné sedadlo, aby mi nezavadzal, a aby som ho mohol neustále obdivovať. Nejaký šibnutý blonďavý týpek ma prosil, či môže môj kufor vyložiť na batožinovú policu. Ty brďo, ten neokrôchanec asi nevedel že v ňom mám aj bagetu a kolu.

Neskoro večer, keď sme s nerozlučným išli na hotel v starom meste, sa môj milovaný na chodníku z mačacích hláv ukázal v plnej kráse. Potvrdil mi správnosť výberu a kvalitu tých super koliesok. To bolo ako koncert. Môj nerozlučný poloprázdny umelohmotný dunel ako kontrabas. Aj domorodci to patrične ocenili, skoro všetci boli v oknách.

Wau, ale aby som nezabudol, ešte musím urobiť nejaké extra super fotky nerozlučného a dať ich na všetky moje účty na sociálnych sietiach. To bude fajok, hviezdičiek a páčilo sa, už sa teším ako mi budú závidieť.

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Dobojované

07.04.2024

Áno. Síce len dočasne, lebo vo verejnom priestore sa už vyškľabujú verní, ortodoxní straníci, túžiaci potešiť svojou múdrosťou a neomylnosťou aj európskych obyvateľov. Výsledok boja o prezidentské kreslo bol podľa očakávaní straníkov, ich prívržencov a parazitov využívajúcich potemkinovskú pseudodemokraciu. Podľa mojich skromných matematických znalostí, vyhral [...]

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 779056x
Priemerná čítanosť článkov: 3432x

Autor blogu

Kategórie