Založ si blog

Fúzkatí maliari

Nedávno ešte lekári predpisovali v rámci kúry pacientom s vážnejšou diagnózou aj kľud alebo kľud na lôžku. V týchto dňoch lekári rozsievajú medzi pacientmi neistotu a nenávisť namiesto poctivého výkonu svojej práce.

V dvojkrížovom trojkopčí, s minimálnym dôchodkom nedosahujúcim ani 300 euro, lekári bažia po navýšení platu o viac ako 3000 euro, i keď v rámci všeobecného vzdelania sa určite učili, že rozdeľovať sa dá len to, čo je. Keď sa niekomu pridá niekomu sa musí ubrať. V opačnom prípade je to len obyčajné peňazokazectvo, ktoré bolo v stredoveku aj trestané.

Nikto nechápe prečo ich je tak málo, keď na lekárske fakulty sa hlási vždy viac osôb ako sú ochotné prijať. Ktovie prečo sa to asi deje? Možno si stačí všímať všimné.

Ordinačné hodiny väčšinou oznamujú len začiatok kávičkovania a ranných debát.

Neúplatný lekár v menšej obci víta pacienta namiesto pozdravu vyrieknutím čiastky vyžadovanej na administratívne úkony, samozrejme bez potvrdenia, ešte predtým ako sa pacienta vôbec opýta čo mu je.

Ortopéd oznámi utrápenej mamičke, koľko by stála operácia nohy dcérky, potrebná na odstránenie krívania, mimo čiastky hradenej poisťovňou.

Sestrička oznámi pacientovi s vážnou poruchou srdca, že pán primár ho vyšetrí až po návrate z dovolenky na Seychelách. Nechápavému pacientovi potom niekto pošepne, že z tej, ktorú uhradí on.

Podobných skúseností, má každý občan dosť.

Lekári dávajú podľa správ v médiách výpovede odborárom, i keď zákonník práce takýto postup a takúto výpoveď nepozná. Čítanie s porozumením naozaj zaostáva v našej krajine. Veľa pacientov by určite potešilo, keby jeho „usilovný“ lekár už dal normálnu výpoveď.

Je zaujímavé, že orgány činné v trestnom konaní sa nezaoberajú šírením poplašných správ lekármi.

Zábavné sú názory lekárov štátnych zariadení, tvrdiace, že finančné skupiny vstupujú do zdravotníctva s cieľom ryžovať zlato. Zlato sa však nachádza v rieke zdravotníctva asi pre každého rovnako.

S prekvapením som vzal na vedomie, že štátne zdravotnícke zariadenie sa povinnou výveskou pochválilo pridelením niekoľkých desiatok miliónov euro na rok, mimo ostatných plánovaných financií, na náklady súvisiace s koronavírusom, keď v tom čase bežných pacientov neprijímalo.

Pri takomto stave vecí sa nečudujem, že lekári oprávnene cítia potrebu začať v zdravotníctve upratovať. Isté je, že Augiášov chliev aj nimi vytvorený, nebude upratovať Herkules. Nehanebné zvýšenie platu tiež nič neuprace. Sami by sa mali chytiť metly a lopaty, začať si hovoriť o nežiaducich javoch pravdu a „pomilovať“ sa navzájom. Ani médiá im nič nepomôžu, okrem tých pár, čo majú namierené do verejných funkcií.

Snívam o lekároch, ktorým skutočne záleží na pacientoch, v súlade so svojím sľubom, a pokojnou, svedomitou, tvorivou prácou v zdravotníctve prispejú k úspešnej liečbe pacientov. Lekári, ktorým sa nechce pracovať by si konečne mali dať skutočnú výpoveď a odísť do vysnívanej zlatej bane.

Rojčím o lekároch, ktorí svoju špinavú bielizeň perú doma, nie prostredníctvom médií a nie využívaním praktík fúzkatých maliarov.

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 784237x
Priemerná čítanosť článkov: 3440x

Autor blogu

Kategórie