Založ si blog

Vyváženosť

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí.

Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa zatiaľ ešte nepôsobí ani jeden zo syndrómov tých dvoch všeobecne známych pánov. Preto si môžem bez problémov spomenúť na tančeky koaličných strán, oznamujúcich po voľbách, podľa nich neprispôsobivým médiám a ich redaktorom, že im nebudú poskytovať žiadne informácie a nebudú sa zúčastňovať politických debát, pokiaľ nebudú vysielať to, čo sa od nich očakáva.

Ako každý div trvá len tri dni, a všetci páni straníci a dámy straníčky, vrátane tých koaličných, veľmi rýchlo pochopili, že v dvadsiatom prvom storočí kto nie je v médiách, ten akoby žiaľ ani neexistoval.

Takže nadišiel čas začať bojovať o proporcionálnosť bezplatnej politickej reklamy v spravodajstve a politických debatách servilných verejnoprávnych médií.

Som zvedavý, na aký ukazovateľ chcú straníci viazať proporcionalitu vysielania. Na počet členov strany? Na výsledky niektorých z posledných volieb? Alebo na nejaký úplne nový, revolučný ukazovateľ? Či už tak, alebo onak, by straníci nemali zabúdať, že ešte existuje oveľa väčší počet nestraníkov, ktorí by mali tiež úmerne dostať priestor na vyjadrenie svojich názorov vo verejnoprávnych médiách. Neviem si ani predstaviť štadión, do ktorého by sa úmerne zmestili na vybalansovanú politickú debatu aj nestraníci tak, aby sa doňho zmestil aj aspoň jeden zástupca každej strany.

Už sa teším, keď médiá v rámci vybalansovania uvedú v titulkoch pri tete Blažkovej aj Jožovi Pobehajovi stranícku nepríslušnosť, alebo hoci aj neposlušnosť.

Že straníci po voľbách hľadajú cesty, ako vymeniť všetkých funkčne rozhodujúcich ľudí za svojich prívržencov, v poslednej dobe skoro až po úroveň vrátnika, je všeobecne známou súčasťou straníckej kultúry dvojkrížového trojkopčia. Doteraz žiadna strana svojim konaním ma nepresvedčila o opaku. Uvidím, či po prípadnej budúcej výmene pri válove súčasní opozičníci dodržia úzus, alebo si príkladne ponechajú aj prívržencov svojich súčasných nezmieriteľných nepriateľov.

Jednoznačne však neviem pochopiť, čo vedie súčasnú koalíciu k navrhovanej zmene názvu verejnoprávnych médií. Každý normálne rozmýšľajúci občan pochopí, že so zmenou názvu je spojená vynútená zmena mnohých ďalších, finančne náročných, súvisiacich skutočností. To fakt má dvojkrížové trojkopčie toľko peňazí na vyhadzovanie z okna, aby si mohlo dovoliť maniere trucujúcich detičiek, nech to stojí čo to stojí, a zároveň vyplakávať nad nedostatkom peňazí v štátnom rozpočte a vymýšľať nové zdroje príjmu namiesto rozumného šetrenia existujúcich zdrojov?

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 820492x
Priemerná čítanosť článkov: 3537x

Autor blogu

Kategórie