Založ si blog

Správy

Sedím pred čarovnou debnou sledujúc, vraj podľa samochvály, najobjektívnejšie správy. Však ani v čase pakovskej straníckej džamahírie by som sa nemal úplne odrezať od spoločenského diania, aj keď ním nie som nadšený.

Ale čo to? To sa mi asi len zdá. Čo, prebehol nejaký utajený puč? Z ničoho nič verejnoprávne vysielajú normálne správy. Krátke výstižné, zo všetkých kútov krajiny, aj z celého zahraničia bez výnimky.

Žiadny hlásateľ, domáci ani európsky straník, analytik, expert, poradca alebo hocijaké podobné indivíduum sa mi nesnaží vysvetliť ako mám správu ideologicky správne chápať, bez problému nechali na mňa, aby som si vytvoril vlastný názor.

Ani sa mi nesnažili vnucovať názor tety Blažkovej ani Joža Pobehaja, ktorý ma aj tak ani doteraz veľmi nezaujímal.

Ku všetkým správam bola aktuálna obrazová informácia alebo aj žiadna, namiesto obvyklého cyklického opakovania niekoľko rokov starých záberov z archívu. Dokonca ani počítačová animácia prepadnutia lode akýmisi rebelmi sa neobjavila.

Stratila sa aj narcistická samochvála straníkov aj ich servilná, neplatená reklama, v titulkoch sa uvádzala už len funkcia osôb bez zdôrazňovania ich straníckej príslušnosti.

V správach neboli žiadne upútavky na ostatné vlastné verejnoprávne programy.

Správy čítali hlásatelia, redaktori asi behali v teréne a usilovne zbierali správy. Novinárske celebritky snívajúce svoj sen o odrazovom mostíku do niektorej strany, a odtiaľ do funkcií vševediacich štátnych tajomníkov alebo ministrov vykonávajúcich verejnosťou vrele očakávané prestavby, reformy a transformácie sa tiež z nejakého dôvodu v správach našťastie neobjavili.

Neobjavili sa ani žiadne pikošky z ríše rastlín a zvierat na vyplnenie prázdneho priestoru vzniknutého nedostatkom zmysluplných správ.

Namiesto toho sa po hodine a pol nepretržitých zaujímavých správ hlásatelia s poľutovaním ospravedlnili za to, že do určeného času spravodajstva sa žiaľ všetky aktuality nezmestili.

A potom prišla studená sprcha. Zobudil som sa. Kúzelná krabica práve vysielala klasické verejnoprávne správy. Okrem iného aj správu o začatí boja za svoju slobodu a nezávislosť, doplniac ju o zábery z protestného zhromaždenia občanov pod reklamnou taktovkou niektorých straníkov s tým istým cieľom.

Prekrúcam svoje mozgové závity až sa mi z kečky parí, a ani tak si neviem predstaviť, ako môže niekto financovaný zo štátneho rozpočtu krajiny, v ktorej všetky rozhodujúce funkcie sú obsadené výlučne roduvernými straníkmi, vôbec uvažovať o hocijakej slobode a nezávislosti. Jedine len tak smutne hľadiac spoza straníckych ideologických mreží, ako zvieratá užívajúce si slobodu a nezávislosť za tými skutočnými v zoologickej záhrade.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 806586x
Priemerná čítanosť článkov: 3492x

Autor blogu

Kategórie