Založ si blog

Správca?

Jeden by si myslel, že v časoch existujúcej armády nezamestnaných si ľudia, ktorí by mali vykonávať prácu správcu hocičoho nachádzajúceho sa vo verejnom priestore si dajú záležať, aby o svoju prácu neprišli.

Každodenný život presviedča vnímajúcich občanov, že to asi nie je tak. Inak by sa neobjavovali dosť často správy o padaní stĺpov elektrického vedenia, verejného osvetlenia, mostov, schodov a rôznych iných svojim technickým stavom verejnosť ohrozujúcich zariadení.

Je smutné, že po zverejnení takýchto správ sa nikdy neozve žiadny nadriadený správcu s príslušnou odmenou zodpovedným osobám za zanedbanie vykonania preventívnych činností správcu zariadenia, a tým spôsobené verejné ohrozenie občanov.

Buď osoby vykonávajúce činnosti správcu v nových podmienkach nemajú ani poňatia, čo by správa zariadení vo verejnom priestore mala obnášať, alebo kávičkujúc a fajčiac v pohodlí kancelárie len prekladajú dokumenty z jedného konca stola na druhý a modlia sa, aby ten spravovaný krám ešte chvíľu postál, a aby nikoho nenapadlo po jeho neželanom páde sa pýtať, kto za to okrem počasia môže.

A prežitiachtivým občanom ostáva len viera vo vlastnú laickú schopnosť odhaliť pohľadom ohrozujúce zariadenia v miestach svojho pohybu, a z ďaleka ich obchádzať. Žiaľ priestoru na obchádzanie ohrozujúcich zariadení pri takejto správe bude stále menej a menej.

Otroctvo

24.07.2024

Dôkladne rozmýšľate či priviesť na tento svet vlastné dieťa? Správne. Bude to najzávažnejšie, neskôr už neodvolateľné rozhodnutie vášho života. Zároveň však rozhodnete aj o vašom minimálne osemnásťročnom dobrovoľnom otroctve. I keď treba zároveň dodať, že o najkrajšom a nezabudnuteľnom. Pokiaľ sa chcete učiť len variť, radšej choďte do potravín kúpiť [...]

Hraboše

19.07.2024

Voľakedy sa hovorilo, že poľnohospodár má štyroch úhlavných nepriateľov, jar, leto, jeseň a zimu. Podľa najnovších reklamných vystúpení v hromadných oznamovacích prostriedkoch pribudli k nim aj hraboše. Rád by som sa dozvedel, ako dlho museli neúnavní reportéri hľadať, kým našli to krásne ohlodané, celebriťné pole. Občas chodím po chotári, a zatiaľ som nič [...]

Skvosty prírody

16.07.2024

Strakoš obyčajný Migrujúci vták trochu menší ako drozdy. U nás sa vyskytuje od apríla do septembra. Ako to v prírode obyčajne býva z praktických dôvodov, samček je vyparádenejší ako samička, čo umožňuje samčekovi odlákať pozornosť predátorov od hniezda a samičke zostať nenápadnejšou, rozdielne od zvyklostí ľudstva. Samček strakoša má sivé operenie hlavy, v [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 252
Celková čítanosť: 1000399x
Priemerná čítanosť článkov: 3970x

Autor blogu

Kategórie