Osvietenie

6. januára 2024, rojko, Nezaradené

Sláva. Bývalého veľmi aktívneho straníka našich západných susedov, známeho najmä svojim podmaňujúcim a zároveň podceňujúcim, vševediacim úsmevom pri reakcii na všetečné a zákerné otázky novinárov, ale aj vášnivým zberateľstvom písacích potrieb, pravdepodobne osvietilo.

Alebo sa u neho prejavuje nejaký, absolútne zvláštny, ojedinelý syndróm sprevádzajúci starnutie, ktorý v protiklade s doteraz známymi prejavmi starnutia ľudského organizmu, spôsobuje návrat zdravého sedliackeho rozumu.

V súvislosti s rozbehnutými spoločenskými diskusiami o zavedení spoločnej európskej meny v krajine pod Řípom, spustenej novoročným vyjadrením pána prezidenta, začal uvažovať o potrebe vypísania referenda v tejto veci.

Škoda, že ho to nenapadlo pred niekoľkými desaťročiami v čase, keď so svojim nemenej múdrym a pyšným náprotivkom z terajšieho dvojkrížového trojkopčia, v záhrade známej funkcionalistickej vily v centre Moravy, vyzlečení len v košeliach, so sakami na operadlách stoličiek, pod košatým stromom, sebavedome a egoisticky rozhodli v otázke, týkajúcej sa asi o tretinu väčšieho počtu občanov bývalého spoločného štátu, bez ich opýtania sa na ich názor, ako koľkých sa aktuálne týka budúca mena používaná v terajšej krajine našich západných susedov.

Zostáva len popriať občanom našich západných susedov, aby ich straníci našli odvahu na odloženie arogancie, pýchy a sebectva bokom, a opýtali sa ich na názor o vysnívanej budúcej mene.