Šikmiči

2. januára 2024, rojko, Nezaradené

Progresívne stranícke stádo urobí všetko pre víťazstvo ich srdcu milého kandidáta na prezidenta dvojkrížového trojkopčia, vyhlásil ich predseda. Vraj ten by mal byť dobrou protiváhou súčasnej vláde.

Varoval pred ocitnutím sa demokracie na šikmej ploche v prípade zvolenia kandidáta koaličného straníckeho stáda.

Pán progresívny predseda zjavne ignoroval prosbu šípkovej Ruženky, adresovanú všetkým občanom, o prečítanie si ústavy s porozumením, a konanie podľa jej ustanovení v budúcnosti. Inak by možno objavil, že ústava nepredpokladá žiadnu protiváhu aktuálnej vláde v osobe prezidenta.

Možno na zahraničnej univerzite to učili inak, najpravdepodobnejšie sa však spoločenským zriadením dvojkrížového trojkopčia vôbec nezaoberali.

Čo sa týka šikmej plochy, demokracia dvojkrížového trojkopčia sa už dávno na nej nachádza, dokonca sa možno už blíži po nej na okraj priepasti.

V súčasnom, čisto straníckom systéme delenia moci sú len a len straníci, nehanebne luhajúci voličom pred voľbami, prehliadajúci hocijaké záujmy občanov po voľbách, ortodoxne presadzujúci výlučne stranícke potreby a názory vlastného stáda, nekompromisne odmietajúci hocijaké, možno aj múdre a prospešné návrhy iných v rámci straníckeho koalično-opozičného divadelného predstavenia, skutočnými šikmičmi demokracie, a to všetci bez výnimky.