Pre koho?

29. apríla 2023, rojko, Nezaradené

Vždy obdivujem miesta vybavené dokonale premysleným informačným systémom, navrhnutým a realizovaným podľa príslušných normatívnych dokumentov, vypracovaných špecialistami zo všetkých oblastí informačných technológií. Je to záruka, že pri troške pozornosti sa nestratím, a ľahko dorazím do svojho cieľa.

V poslednej dobe začali pribúdať obrovské, vyčačkané, prebytočné informačné nápisy názvu obce, niekedy doplnené mrežou alebo chlievikom, podľa predstavivosti prizerajúceho.

Obyčajne sa umiestnia niekde na najlepšie viditeľnom mieste v centre obce, ak je to možné, tak určite v historickom, tvoriac vhodný doplnok, niekedy aj estetickou úrovňou, všade parkujúcim, celkový dojem hyzdiacim autám.

Rozmýšľam, komu taký nápis názvu obce slúži. Domáci, a dúfam, že aj predstavitelia obce dobre vedia, kde sa nachádzajú.

Ja som si aj v časoch mojich najbúrlivejších mladíckych vylomenín vždy uvedomoval, kde sa nachádzam, aj bez hocijakého nápisu.

Návštevníci obce obyčajne do nej prichádzajú vedome a úmyselne, a pri príchode sú o tom, kam prichádzajú po ceste, železnici alebo aj letecky vhodne informovaní.

Po dlhých úvahách mi vychádza, že najväčšiu vypovedaciu schopnosť takýto nápis má pre zástupcov mimozemskej civilizácie, ocitajúcich sa pred ním mne nepredstaviteľným spôsobom.

Možno niekto vie, pre koho takýto nápis v skutočnosti je.