Archa

27. apríla 2023, rojko, Nezaradené

Šéf najslovenskejšej mimokošiarovej strany vyhlásil, že ich partaj nie je Noemova archa, na ktorú môže nastúpiť hocikto, keď sa sám tak rozhodne.

Silácke slová v čase predčasnovolebného hľadania voličov a čase, keď všetky existujúce, ale aj ako huby po daždi sa množiace nové strany začínajú budovať svoje archy záchrany z politického marazmu, ktorý vznikol len a len ich vlastným pričinením.

Vznikajú pevné aj slabšie archy, ale aj deravé ako rešeto.

Preto sa kapitáni v rámci starostlivosti o bezpečnejšiu plavbu na vlnách rozbúrenej záplavy už teraz snažia hľadať dobrých námorníkov, ale aj spojencov, ktorí ich v najhoršom vezmú na palubu svojej bezpečnejšej archy, alebo im, aspoň niektorým, hodia záchranné koleso, pre číre prežitie.

Určite nebude výnimkou ani snaha jednotlivých árch potopiť všetky konkurenčné.

Každá archa sníva o dosiahnutí ďalších bezpečných, štátom financovaných rokov v košiari, na vrchole bájneho Araratu.

Bude zaujímavé sledovať, koľkým archám sa podarí prekonať potopu. Ešte zaujímavejšie bude pozorovať, kto bude tvoriť posádku úspešných árch. Akých jedincov, s akým charakterom, vlastnosťami a cieľmi sa podarí jednotlivým archám zachrániť.

Smutné bude keď Noe až na Ararate zistí, že niekoho potrebného na archu v rámci kádrovania nezobral.

Ako skeptický rojko však tipujem, že s pravdepodobnosťou blížiacou sa k istote, budú tvoriť posádku árch opäť len výlučne straníci, takí istí, ako všetci doteraz.