Demokratické trhové hospodárstvo

5. apríla 2023, rojko, Nezaradené

Míľovými krokmi sa blížime k vysnívanému demokratickému trhovému hospodárstvu, ktorého jediným cieľom je trhnúť od občanov čo najviac peňazí a pokiaľ možno bez vynaloženia hocijakého úsilia.

Potravinári preventívne plačúci nad objavením sa ukrajinskej pšenice, na ktorej sa chcú priživiť najmä vážení domáci podnikatelia, veľkodušne ponúkajú dvojkrížovému trojkopčiu skŕmenie prebytkov, asi za jánošíkovskú cenu nepredajnej vlaňajšej úrody, pokiaľ na to štát poskytne osobitné dotácie, s pravdepodobným cieľom vytvorenia kapacít na uskladnenie tohoročnej, za zbojnícku cenu opäť nepredajnej úrody.

Zaujímavé je, že pritom cena chleba v obchodoch stúpla za posledný rok asi na trojnásobok, vyhovárajúc sa na neúrodu niekde na americkom kontinente, čo určite nemalo vplyv na domáce pestovateľské náklady.

Už len čakám, kedy sa objavia ďalšie stupne demokratického trhového hospodárstva v podobe ničenia zeleniny a ovocia, prípadne kúrenia obilím v elektrárňach a teplárňach, pre udržanie nezmyselných cien slúžiacich len na vytvorenie dodatočného bezprácneho zisku pyšným, arogantným egoistickým jedincom, snívajúcim o čúraní do zlatého umývadla.