Životná úroveň

4. apríla 2023, rojko, Nezaradené

Podľa najnovšej európskej štatistiky životnej úrovne, sa virtuálne rozbehnutý tatranský tiger zaradil na predposledné miesto v rámci únie.

Samozrejme to vyvolalo nezadržateľnú vlnu vysvetľovania, z ktorého som vyrozumel len toľko, že do roku 2015 dvojkrížové trojkopčie nepoužívalo spoločnú európsku metodiku štatistiky, a predkladalo neupravené, zavádzajúce údaje, čím mohlo živiť bájku o tatranskom tigrovi.

Ďalej som si všimol začiatok výrazného znižovania životnej úrovne vzniknuté po roku 2019. Kto chce, môže sa pre istotu vyhovárať na koronavírus, kto chce, môže si všimnúť časovú zhodu so začiatkom činnosti nových, neodborných straníkov, ktorí namiesto starostlivosti o rozvoj krajiny a chodu hospodárstva, v rámci narcistickej samoreklamy neúnavným bojom proti vnútorným nepriateľom, začali naháňať svojich predchodcov a ich priateľov, zatiaľ s neveľkým reálnym výsledkom napĺňania nápravnovýchovných zariadení.

Pokiaľ tento výtvor straníckeho folklóru bude pokračovať aj po jesenných predčasných voľbách, tatranský tiger pravdepodobne nebude už ani krívať.

Podľa poslušných vysvetľovačov, európska štatistika vytvára dojem zvýrazňovania zaostávania ekonomiky dvojkrížového trojkopčia, vyznievajúceho ako úplné zlyhanie plnenia jeho strategických cieľov.

Ja však mám dojem, že strategické ciele našej krajiny vôbec neexistujú, alebo sú prísne utajované, a neodborní straníci sa len tvária, že krajinu blúdiacu ako neriadená strela, oni riadia.

Aby som zvýraznil aj výdobytky, musím uznať aj určitý pokrok životnej úrovne dvojkrížového trojkopčia v dvadsiatom prvom storočí. Občania živiaci sa vyberaním ešte použiteľnej potravy a iných vecí z kontajnerov, to už nerobia za denného svetla ale v noci pomocou svietenia mobilnými telefónmi.