Lži

5. marca 2023, rojko, Nezaradené

Neviem si predstaviť, kam môže dospieť spoločnosť prijímajúca za normálny život, založený na šírení nehanebných, bohapustých a účelových lží.

Teoreticky prdnutie uralského medveďa spustilo zdražovanie všetkého, ako sa nám to snažia nahovoriť rôzni ekonomickí odborníci prostredníctvom nezávisle sa tváriacich novinárov, ignorujúc všetky ostatné dôvody zdražovania, spočívajúce v nesprávnej organizácii, nehospodárnosti, zahŕňania rôznych nesúvisiacich, vedľajších a súkromných nákladov do ceny tovarov a služieb, rešpektujúc bez hocijakej reakcie aj ničím neodôvodnenú časť aktuálneho, nekonečného zdražovania.

Je zrejmé, že na rozhadzovanie štátnych peňazí všetkým vyvoleným, aj takým, ktorí nie sú na pomoc vôbec odkázaní, je potrebné získať peniaze za každú cenu.

Prekvapujúcim špecifikom dvojkrížového trojkopčia je znateľný pokles vybranej dane z pridanej hodnoty napriek bezbrehému zdražovaniu. Vysvetlením, môže byť neschopnosť príslušných orgánov účinne vykonávať svoje úlohy, alebo čo je asi menej pravdepodobné, že občania už museli obmedziť svoju spotrebu len na výrobky s menšou daňou.

Účelové používanie pojmov inflácia, marža pomáha zastierať v súčasnosti politicky prijateľné, bezbrehé zdražovanie.

Na obrovské prekvapenie všetkých rozmýšľajúcich občanov, sa minister zdravotníctva stal pre straníkov, ktorí ho pred nedávnym vymenovaním ospevovali ako záchrancu potápajúceho sa zdravotníctva, zo dňa na deň nepriateľom a záškodníkom. Lokajskí novinári sa pre istotu tvária, že si nevšimli ním uvádzané dôvody jeho odchodu, spočívajúce v korupčnom prostredí svojej činnosti a rôznych nevhodných tlakoch na jeho činnosť.

Spoločnosť vyvíjajúca sa ako neriadená strela, len formálne sledovaná diletantmi vymýšľajúcimi iba aktuálne potrebné lži na zastieranie svojej neodbornosti, a neschopnosti riadiť spoločnosť vysnívaným smerom, asi nemôže byť úspešná. Môže akurát tak vychovať novú generáciu revolucionárov nemilujúcich diletantov a klamstvo ako prostriedok maskovania neschopnosti a neodbornosti.