Úradnícka vláda?

18. februára 2023, rojko, Nezaradené

S obrovským záujmom sledujem, ako sa straníci snažia presvedčiť pani prezidentku na vymenovanie úradníckej vlády.

Darmo som v ústave hľadal zmienku o nej. Buď tam nie je spomenutá, alebo ja mám nejakú zrakovú poruchu.

Zdá sa mi, že všetci straníci našli spoločnú zámienku, ako si z nej spraviť dobrý deň. Verím, že im na ich nezmysly nenaletí.

Celý momentálny stranícky cirkus len potvrdzuje, že ústava má obrovské nedostatky. Žiaľ neobsahuje dostatočné ustanovenia pre prípady neštandardných osôb a situácií v činnosti štátnych orgánov. Okrem toho, spolu s celým systémom volebných zákonov umožňuje diskrimináciu nerovnakým postavením straníkov a ostatných občanov.

Je asi načase vážne uvažovať nad jej rekodifikáciou, umožňujúcou normálny chod spoločnosti aj v prípade nenormálnej činnosti štátnych orgánov, a tiež rovnoprávne postavenie všetkých občanov.

Nemyslím si, že je normálne a v súlade s ústavou, ak národná rada pracuje len vtedy, keď to vyhovuje straníckym záujmom a keď si to sama odhlasuje, nezávisle od toho, či je potrebné niečo urgentne riešiť.

Je to až dych berúce, že národná rada a dočasne poverená vláda má čas na straníckopolitické divadlo, keď im z toho dôvodu riadenie krajiny uniká, a mimo iného zomierajú v chatrčiach deti počerných spoluobčanov.

Keby boli demokratické, nestranícke voľby už včera, aj tak by už bolo neskoro.